سایت تخصصی مددکاری اجتماعی – اینکه رشته تحصیلی مددکاری اجتماعی زیر گروه علوم انسانی است یا پزشکی هنوز هم مورد اختلاف نظر علمای مددکاری می باشد، در حقیقت ماهیت اصلی این اختلاف در درمانی یا غیر درمانی بودن حرفه مددکاری اجتماعی می باشد. و از نتایج محرز این اختلاف نظر وجود رشته مددکاری اجتماعی در دو دانشگاه بزرگ علوم بهزیستی و توانبخشی و دانشگاه علامه طباطبایی است.
از جمله افرادی که رشته مددکاری اجتماعی را زیر گروه علوم پزشکی می دانند دکتر اقلیما رئیس انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران هستند. دکتر اقلیما معتقدند که با توجه به درمانی بودن حرفه و رشته تحصیلی مددکاری اجتماعی ، این رشته تحصیلی بایستی صرفا در دانشگاههای زیر گروه پزشکی و وزارت بهداشت تدریس شود و ارائه رشته ها و گرایشهای مددکاری در دانشگاههای دیگر توجیه علمی ندارد.
نظر شما در این مورد چیست؟ به نظر شما رشته تحصیلی مددکاری اجتماعی بایستی زیر گروه علوم انسانی است یا پزشکی و درمانی؟
حقیقت امر اینست که بالاخره بعد از سالها در حوزه محتوایی حرفه مددکاری اجتماعی کشور می بایست به خیلی از پرسشها پاسخ علمی داد و همینطور یک رنسانس علمی را طرح ریزی نمود. نوعی به روز رسانی حرفه ای.
جبارزاده مددکار اجتماعی http://www.clinicaida.ir
ما که با نظر دکتر اقیما موافقیم
مددکاری اجتماعی یک رشته بین رشته ای و همانگونه که از نامش پیداست یکی از شاخه های علوم اجتماعی است. با این توضیح که دنیای امروز حد و مرزهای بدین روشنی را نمی پذیرد. امروز کسی که تخصص پزشکی اجتماعی کسب کرده یا یک اپیدمیولوژیست اجتماعی است جزو کدام دسته از تخصصها قلمداد می شود؟ کسی که جامعه شناسی پزشکی خوانده یا روانشناس اجتماعی است چطور؟
در دنیای امروز، “مسئله ها” هستند که تخصص ها را معرفی می کنند و تخصص ها به خودی خود واجد اهمیت نیستند بلکه برحسب اینکه چه نیازی را می توانند رفع کنند اهمیت می یابند. همچنین امروز این که نام مدرک تحصیلی بتواند صلاحیت فرد یا حتی موفقیت فرد در انجام کار را تضمین کند افسانه ای بیش نیست. بنابراین مددکار اجتماعی می تواند در حیطه های مختلف تخصص پیدا کند اما زمینه و بک گراند آموزشی اش علوم اجتماعی است. اما علوم اجتماعی به معنای جامعه شناسی محض یا روانشناسی محض نیست بلکه بیش از هر دوره ای از تاریخ امروز علوم و حرفه ها در هم تنیده اند. در بسیاری از جوامع مددکاری اجتماعی در دپارتمانی تحت عنوان خدمات اجتماعی و سلامت، پژوهش و مددکاری اجتماعی، علوم اجتماعی و سلامت و موارد متنوع دیگر واقع شده است که نشان دهنده بین رشته ای بودن این حرفه است. پس بالفرض که این موضوع آن قدرها به خودی خود مهم باشد به نظر می رسد نمی توان این حرفه را نمی توان درون یک فیلد کامل قرار داد.
درسته رشته مددکاری اجتماعی بین رشته ای هست که این خود بخاطر نبود بنیان های نظری قوی هست ولی بنظر من مددکار اجتماعی به عنوان درمانگر مشکلات فردی و اجتماعی زیر مجموعه پزشکی حساب میشه
باعرض سلام وادب به عقیده من که دانشجوی مددکاری اجتماعی هستم رشته فوق الذکر باید زیرگروه علوم پزشکی باشد نه علوم انسانی زیرا یک مددکار روح بیمار اجتماع را درمان میکند .سپاسگذارم
به نطر من کسانی که گرایش خدمات اجتماعی در دانشگاه های وزارت علوم را می خوانند بایدبرای آنها هم درجامعه مشاغل مناسبی باشد حال مددکاری زیر شاخه وزارت علوم یاوزارت بهداشت باشد زیاد فرقی نمی کند چون من خودم دوست داشتم ازعلوم انسانی مددکاری رابه طور تخصصی یادبگیرم نه اینکه این همه سختی را تحمل میکنیم آنوقت مارا آدم حساب نمی کنند.ودر موسسات کارورزی اصلا خوب برخورد نمی کنند به امیدروزی که مددکاری هم به صورت تخصصی جزیی از رشته های علوم انسانی باشد وما بچه های انسانی حقمان بیشتر از این ضایع نشود .
مددکاری اجتماعی فقط با افراد مریض سرکار ندارد که به قول شما درمان کند. الان مدتهاست که در هیچ جای دنیا، مراجعین مددکاری اجتماعی بیمار تلقی نمی شوند بلکه یا رویکرد پیشگیری وجود دارد که اصلا افراد بیمار نمی شوند یا به دنبال ظرفیت سازی در افراد هستند و کار مددکاران این است که افراد را توانمند کنند نه اینکه صبر کنند بیمار شوند و بعد بیایند آنها را درمان کنند.
مددکار اجتماعی اصلا اسمش همراهش هست که اجتماعی فکر می کند و عمل می کند با پزشک و روانپزشک فرق دارد. پزشکان نمی توانند کار اجتماعی انجام دهند. هر چند شنیده ایم که دانشگاه علوم بهزیستی قرار است برای دوره های بعد دکتری، علاوه بر فارغ التحصیلان مددکاری، پزشکان عمومی را هم به مصاحبه دعوت کند!
به نظر من زیر گروه پزشکی است
در بیمارستان ها مددکاران تحت عنوان مددکار بهداشتی-درمانی فعالیت میکنند و در رسته بهداشت و درمان قرار میگیرند.پس من با نظر دوستانی که مددکاری را از علوم انسانی میدانند مخالفم.مددکاران بر حسب موقعیت با رویکردهای مختلفی عمل میکنند.هم پیشگیری،هم درمان و هم پیگیری میکنند.همان کاری که همه درمانگران انجام میدهند
سلام بلاخره مددکاری
زیر مجموعه چیه
باسلام زیرگروه علوم پزشکی باشد البته به چندین دلیل .باتکشر
رشته مددکاری تنها پزشکی نیست…بلکه باید گفتار خوبی داشته باشی و چیزای دیگه..ک خب میشه گفت علوم انسانی..چون رشته انسانی از تمام رشته هاش میشه استفاده کرد..مثل ادبیات ک خودش ی نوع محارت صحبت کردن میخاد..یافلسفه..روانشناسی ک بتونی طرفو مجذوب خودت کنی..بد درمانش کنی.ربطی ب علوم تجربی نداره..
در بیمارستانها بخش مددکاری تنها منوط به کم کردن هزینه بیماران شده پس چطور باید پزشکان متصدی آموزش مددکاری باشند؟
مددکار اجتماعی مختص شاخه پزشکی نی..مددکار کار روانشناس اجتماعی ک با مردم و فرهنگهای مختلفی ارتباط داره و وظیفش کمک کردن ب مردم راهنمایی ب مردم ریشه یابی مشکلات اجتماعی ،مالی ،روحی و روانی مردم..اسمش مشخص مدد یعنی کمک دادن اجتماعی مشخص یعنی مردمی جامع..پس زیر شاخه علوم اجتماعی ربطی پزشکی نداره..دکتر اقلیما من کتابشو مددکاری کار بافرد ۱ گذروندم ..اونم مثل بقیه روانشناسا و مددکارای دیگ ..تو کشور من همه ادعای دانستن میکنن کتابم میدن داخل برنامه هایم میارنسون..حال معلوم نی چقد بارشون..اینجا همرو بزرگ میکنن ..اقلیما ..قادری ..ووو مثل بقین
سلام
متاسفانه علوم پزشکی ایران، تا حالا به شاخه های اجتماعی بی علاقه گی نشون داده و ضررش هم کشیده. به نظر من باید یه شاخه علمی مهم با عنوان «پزشکی اجتماعی» یا «جامعه پزشکی» در علوم پزشکی ایران پایه گذاری بشه و رشته های مختلف مثل مددکاری اجتماعی و سلامت اجتماعی و عوامل اجتماعی موثر بر سلامت و آموزش پزشکی و بالاخره خود پزشکی اجتماعی، همه در این رشته گنجانده بشن. هم از پراکندگی در میاد و هم میشه از نتایجش در کل، برای سیاستگذاریهای اجتماعی استفاده کرد.