رئیس سازمان بهزیستی با حضور در دانشگاه علامه طباطبایی تفاهم نامه همکاری با این دانشگاه امضا کرد.
به گزارش خبرنگار «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رئیس دانشگاه علامه طباطبایی در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری دانشگاه علامه و سازمان بهزیستی یکی از نقایص دانشگاه علامه را کمبود ارتباط با دستگاههای اجرایی دانست و اظهار کرد: به همین دلیل یکی از سیاستهای کاری ما ارتباط با نهادهای اجرایی بود که نسبت به دوره ریاست قبلی بیش از سه برابر تفاهم نامه همکاری با سایر نهادها امضا کردیم و در برقراری روابط مستحکم تر با حوزهها و دستگاههای مختلف همواره تلاش میکنیم.
سلیمی با اشاره به اینکه دانشگاه علامه پتانسیل قوی از اساتید و دانشجویان نخبه به خصوص در سطح تحصیلات تکمیلی را داراست افزود: بنا داریم بیش از هر زمان از پتانسیل نخبگان دانشگاهی، در خدمت به کشور بهره گیریم. شاید این تلاش ما منجر به پیدایش نظریههای بومی شود.
سلیمی تصریح کرد: دانشی که در دانشگاه ما تحصیل میشود باید در خدمت حل مشکلات اجرایی کشور قرار بگیرد. دانشگاه علامه حدود 16 هزار نفر دانشجو 435 عضو هیئت علمی دارد و جزو 5 دانشگاه برتر از نظر تولید مقالات علمی به زبانهای فارسی است. ضمن اینکه تعداد زیادی از مسئولان بزرگ کشور از فارغ التحصیلان این دانشگاه هستند و تعداد زیادی از اساتید برجسته کشوری در این دانشگاه حضور دارند.
وی ادامه داد: دانشگاه علامه بنیانگذار رشتههایی نظیر رفاه اجتماعی است. همچنین اساتید این دانشگاه جزو چهرههای اصلی و از بنیانگذاران رشتههای مربوط به خدمات اجتماعی و بهزیستی هستند. با این پتانسیل فکر میکنم بتوانیم ارتباط نزدیک و بسیار بالندهای را با سازمان بهزیستی برقرار کنیم.
رئیس دانشگاه علامه در خصوص حوزههای تعامل و همکاری با سازمان بهزیستی بیان کرد: حوزههای همکاری دانشگاه و سازمان بهزیستی که در این تفاهم نامه ذکر شده متفاوت است. در حوزه پژوهشی متخصصان دانشگاهی ما میتوانند با انجام مطالعات اجتماعی در حوزههای مددکاری، تعاون، روان شناسی و مدیریتی پروژههای علمی کلیدی را اجرا کرده و اطلاعات و نتایج پژوهشها را در اختیار سازمان بهزیستی قرار دهند. ضمن اینکه بسیاری از پروژههای دانشجویان ارشد و دکترای این دانشگاه میتواند مورد استفاده این سازمان قرار بگیرد.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه علامه میتواند با اجرای دورههای آموزشی در سطوح مختلف در قالب قوانین وزارت رفاه مجری رسمی برای آموزش لازم در حوزه خدمات اجتماعی و بهزیستی باشد تصریح کرد: پتانسیل انجمنهای علمی و فرهنگی این دانشگاه که طی دو سال اخیر به عنوان انجمنهای برگزیده کشوری انتخاب شدهاند، میتواند در خدمت نیازهای سازمان بهزیستی قرار گیرد.
وی در پایان با بیان اینکه مشتاق برقراری ارتباط با سازمان بهزیستی هستیم اظهار کرد: اهمیت سازمان بهزیستی از خیلی از سازمانهای پر سر و صدا بیشتر است و ما امیدواریم با آغاز دوره همکاری و همفکری توان اساتید و دانشجویان خود را در اختیار بهزییستی قرار دهیم تا از علمی که در این دانشگاه ارائه میشود در حوزه اجرایی استفاده شود.
به گزارش ایسنا، در ادامه همایون هاشمی رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه سند جامع راهبردی این سازمان با حضور برخی از خبرگان تدوین شده افزود: یکی از استراتژیهای ما در این سند افزایش ارتباط با شرکا بود.
هاشمی تصریح کرد: ما در سه سرفصل 150 عنوان فعالیت را مدیریت میکنیم که شامل حوزههای مداخلات اجتماعی، توانبخشی، پیشگیری و سلامت اجتماعی میشود که تمام اینها مربوط به متخصصان این دانشگاه است.
وی با تاکید بر اینکه دانش سازمانی ما دستخوش مشکلاتی شده افزود: مرکز آینده پژوهی سازمان بهزیستی نیاز به کمک فکری نیروهای دانشگاهی دارد. در واقع این ما هستیم که بسیار علاقمندیم با شما همکاری کنیم و دانشگاه علامه یکی از بهترین دانشگاههایی است که میتواند نیازها و مشکلات ما را برطرف کند چرا که تمام افراد با تدبیر در این دانشگاه حضور دارند.
وی ادامه داد: انشالله اتاق همکاری دانشگاه علامه طباطبایی و سازمان بهزیستی منشا اثر باشد. ضمن اینکه نیروهای متخصص سازمان بهزیستی هم میتوانند در حوزه آموزش مهارتهای زندگی و غیره به دانشجویان منشا اثر باشند.
هاشمی با اشاره به اینکه در زمینه حمایت از دانشجویان در حوزههای گوناگون نظیر کمک به دانشجویان بی بضاعت، تامین جهیزیه و وامهای ازدواج دریغ نخواهیم کرد بیان کرد: مددکاران ما از فردا در اتاق همکاری مستقر میشوند.
وی با اشاره به اینکه سه تا پنج درصد بودجه این سازمان به منابع پژوهشی اختصاص دارد اظهار کرد: این بودجه باید به شیوه موثری تخصیص داده شود تا به اصلاح روند خدمات اجتماعی سازمان بهزیستی کمک کند.
وی با تاکید بر اینکه در زمان ارائه بخشی از خدمات خیلی وقت فکر کردن نداریم گفت: متخصصان دانشگاهی باید با مطالعه جامعه هدف، فرایندهای ارائه خدمات اجتماعی از سوی این سازمان را اصلاح کنند.
رئیس سازمان بهزیستی در پایان با تاکید بر اینکه سازمان بهزیستی به کمک دانشگاهیان نیاز دارد، اظهار کرد: از شما میخواهیم علم ما را افزاش دهید تا ما بتوانیم ارتباط خود را با مردم افزایش داده و در محیطهای گوناگون حضور یابیم.
در ادامه این نشست دکتر زاهدی اصل عضو هیئت علمی دانشگاه علامه با بیان اینکه من مامور دو جانبهام چرا که به عنوان بنیانگذار سازمان بهزیستی و یکی از قدیمی ترین اعضای دانشگاه علامه هستم اظهار کرد: یکی از مسائلی که همیشه باعث رنجش ما میشد این بود که نگاه غالب به سازمان بهزیستی یک نگاه پزشکی است در حالی که این سازمان به وسیله علمای علوم اجتماعی تاسیس شد.
وی ادامه داد: سازمان بهزیستی یک سازمان تخصصی در حوزه علوم اجتماعی است که بیش از 80 درصد عمرش با حاکمیت پزشکان روبرو بوده است.
در ادامه دکتر وصالی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه با طرح سوالی مبنی بر اینکه اگر نتایج پژوهشی دانشجویان این دانشگاه در دسترس سازمان بهزیستی قرار گیرد، رئیس این سازمان و دیگر مسئولان تا چه حد به آن توجه خواهند کرد افزود: در مورد اجرای خیلی از طرحهای دیگر اگر از دانشگاهیان سوال میشد آنها پاسخ میدادند.
وی با تاکید بر اینکه ارائه برنامه پیشگیری برای کل جامعه یک برنامه اجرایی بسیار سنگین است، اظهار کرد: ارتباط سازمان بهزیستی با دانشگاه به عنوان یکی از مهمترین سازمانهای اجرایی بسیار واجب است. اما من فکر میکنم اگر نتایج پژوهشی متخصصان مورد استفاده قرار نگیرد بودجه اختصاص داده شده هدر شده است.
وی در پایان از امضای این تفاهم نامه ابراز خوشحالی کرد و ادامه داد: امیدوارم به نظر دانشگاهیان در شناسایی مشکلات و نتایج پژوهشهایشان اهمیت داده شود.
در پایان دکتر هاشمی به همراه هیئت رئیسه دانشگاه و جمعی از دانشجویان انجمنهای علمی مرتبط با این حوزه اتاق همکاری دانشگاه علامه و سازمان بهزیستی را افتتاح کردند.
انعقاد تفاهم نامه سازمان های دولتی بادانشگاه ها کارپسندیده ای است.اما شنیده ها دررابطه بااین تفاهم نامه به نظررفع مشکلات پژوهشی وتخصصی بهزیستی نیست.ظاهراجناب سرهنگ(رِیس بهزیسی)علاقه مندبه گذراندن دوره دکترای مددکاری دردانشگاه علامه هستند وچون پزشک هستند واین امکان برای تحصیل ایشان فراهم نیست ازطریق تفاهم نامه خواسته اند ومشکل خودوتعدادی ازهمکارانشان راحل کنند!ظاهرا یکی ازاساتید فرهیخه مددکاری(جناب دکتر سام آرام)که علاقه مندی زیادی جدیدا به بهزیستی پیدا کرده اند تسهیل گر موضوع می باشند.باید اینچنین مدیریت هوشمندانه ای راتحسین نمود وبه جامعه مددکاران ایران تبریک گفت!!!!!!