
وی افزود: حتی در حال حاضر در درمانهای دارویی هم مشکل وجود دارد و پرداخت هزینه داروهای ترک اعتیاد برای طبقات محروم و معتادانی که وضعیت اقتصادی مناسبی ندارند دشوار است، به عنوان مثال در حال حاضر برای درمان شیشه طبق پروتکلهای موجود در تهران هر معتاد باید ماهیانه 400هزارتومان بپردازد که تهیه این مبلغ مشکل است.
مدیر کل پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در ادامه با تشریح سه راهکار درباره بیمه درمانی معتادان، گفت: راهکار اول پرداخت از جیب مردم است که در حال حاضر در کشور انجام میشود و راهکار دوم بیمه خدمات درمانی معتادان است که به دلیل وجود چند مشکل اساسی در کشور شدنی نیست.
به گفته ی براتی بیمه نبودن درمانهای همراه با اعتیاد در کشور از جمله مشکلات اساسی در این زمینه است و نمیتوان اعتیاد را بیمه کرد اما افسردگی و اسکیزوفرنی را بیمه نکرد و این در حالی است که در دیگر کشورها وقتی اعتیاد بیمه میشود بیماریها و خدمات همراه با آن هم بیمه میشوند.
وی در ادامه با بیان اینکه اعتیاد به این دلیل که یک بیماری مزمن تشدیدشونده است هزینه زیادی را دربر دارد، گفت: یک برآورد ساده در ستاد مبارزه با مواد مخدر در این زمینه نشان داد بیمه درمان اعتیاد 180 میلیارد تومان هزینه در بر دارد و این در حالی است که خدمات روانشناختی و مددکاری اجتماعی را شامل نمیشود.
براتی با بیان اینکه در حال حاضر بیمههای پایه در کشور دچار مشکل هستند، اظهار کرد: طبیعی است این مشکلات درارائه خدمات تخصصی درمان اعتیاد چندبرابر می شود.
مدیر کل پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی در ادامه با بیان اینکه روش سوم که به دلایل مختلف در کشور ما قابل اجرا است پرداخت یارانههای درمانی است، گفت: پرداخت یارانه درمانی در مقایسه با هزینه 180 میلیارد تومانی بیمه درمانی معتادان بسیار به صرفهتر است و میتوان این طرح را با اختصاص تنها 20 میلیارد تومان یارانه اجرا کرد.
وی افزود: اختصاص یارانه به درمان معتادان به عدالت نزدیکتر است زیرا هنگامی که تمام معتادان از بیمه درمانی برخوردار میشوند افراد محروم و مرفه در برخورداری از این بیمه برابر خواهند بود اما یارانه درمان با انجام فعالیتهای مددکاری تنها به محرومان اختصاص مییابد.
براتی در ادامه تاکید کرد:درعین حال میتوان در هنگام پرداخت یارانه به مراکز آنها را به سمت درمانهای غیردارویی که هدف اصلی در درمان اعتیاد است سوق داد.
مدیرکل پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی با انتقاد از متادون محور شدن مراکز درمان اعتیاد، گفت: این مراکز علاقهای به پرداخت هزینههای روانشناس و مددکار ندارند و حتی گاه مشاهده میشود که متادون معتادان را با پیک ارسال می کنند و تنها به دنبال کسب درآمد هستند می توان با پرداخت یارانه درمان استفاده از خدمات روانشناسی و مددکاری را کنترل کرد.
براتی در ادامه عنوان کرد: درحال حاضر بخشی از 1.5 میلیارد بودجه سازمان بهزیستی که به اعتیاد اختصاص دارد صرف پرداخت یارانه و یاریبرگ به معتادان میشود و در این زمینه تجربه های موفقی اندوخته شده است.
وی در پایان اعلام کرد: پیشنهاد استفاده از یارانهها برای درمان اعتیاد توسط سازمان بهزیستی به دفاتر آسیبهای اجتماعی و بیمههای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دفتر برنامهریزی ستاد مبارزه با مواد مخدر ارائه شده و امیدواریم با پرداخت یارانهها برای درمان معتادان موافقت کنند.
ایسنا