کد خبر: 1265 | تاریخ انتشار: ۱:۰۱:۵۸ - پنجشنبه ۶ بهم ۱۳۹۰ | بدون نظر | |

مرگ درانتظار 80 درصد معتادان شیشه

«شیشه، اکستازی، نخ، برنج و …»؛ نسل جدید مواد مخدر، گریبان معتادان را گرفته و هر روز بیشتر از قبل قربانی می‌گیرد. حالا کارشناسان خبرهای ناگواری می‌دهند. آماری که نشان می‌دهد بیش از 80 درصد از مصرف کنندگان ماده مخدر شیشه تولید داخل، بعد از گذشت دو سال می‌میرند. 

در همین یک قلم ماده مخدر، آمار مرگ و میر معتادان بر اثر سوء مصرف مواد مخدر نسبت به سال گذشته حدود سه درصد افزایش داشته است.‌امسال 2710 نفر بر اثر مصرف مواد مخدر فوت کرده‌اند که رکورد مرگ‌و‌میرها هم دست

پایتخت نشین‌هاست. سال گذشته 756 نفر از تهرانی‌ها با‌مصرف‌ماده مخدر قید زندگی را زده بودند و امسال 10 درصد دیگر هم به این‌آمار و ارقام اضافه شده‌و‌مرگ؛ 837 تهرانی‌را‌پس‌از‌مصرف موادمخدر‌تا اینجای سال‌90 به‌کام خودش کشانده. کمترین‌تلفات‌هم متعلق به آذربایجان‌غربی‌ است‌که‌آمار 13 نفره سال گذشته به 8 نفر‌رسیده است.

تولید شیشه با 2 میلیون تومان
همین چند روز پیش بود که فرمانده نیروی انتظامی به آسیب‌های اعتیاد در کشور اشاره کرد و از کاهش قیمت مواد مخدر صنعتی از 100 هزار دلار به دو هزار دلار حرف زد. سردار اسماعیل احمدی مقدم از فعالیت قاچاقچیان غرب آفریقا در امر ترانزیت ماده مخدر شیشه خبر داد و تاکید کرد: «قاچاقچیان غرب آفریقا که در گذشته کوکائین وارد ایران کرده و از آنجا هروئین ترانزیت می‌کردند امروزه باندهای ترانزیت مواد روانگردان و شیشه راه اندازی کرده‌اند. البته این افراد از طریق ویزای گردشگری وارد ایران می‌شوند و اقدام به ترانزیت مواد مخدر می‌کنند.»

وقتی از فرمانده پلیس کشور، درباره ارزان شدن قیمت ماده مخدر شیشه پرسیدند، دلیلش را بیان کرد: «علت ارزانی این ماده در دسترس بودن پیش‌ساخت‌ها و ارزان بودن قیمت آن است. هم اکنون شیشه در کشور به قیمت هر کیلو دو میلیون تومان تولید می‌شود در حالی که قیمت این ماده هنگام ترانزیت در کشورهای جنوب شرق آسیا به بیش از 60 میلیون می‌رسد به همین دلیل افرادی که به دنبال پول هستند تولید شیشه پیشنهاد اغواکننده‌ای برای آنها است.»

فرمانده ناجا با اشاره به انهدام 70 آشپزخانه تولید شیشه در دو سال گذشته درباره مجازات قاچاقچیان شیشه اظهار داشت: اعدام‌هایی در رابطه با مواد مخدر انجام شده است. قانون جدید مبارزه با مواد مخدر با سرعت بیشتری در حال اجرا است و پرونده‌های شیشه به سرعت در حال پیگیری و رسیدگی در دستگاه قضایی است. مافیای قاچاق مواد در این سال‌های اخیر بیشتر فعالیت خود را بر شیوع مصرف مخدرهای صنعتی در کشور متمرکز کرده‌ به نحوی که قیمت ماده مخدر شیشه در سال‌های ابتدایی دهه 80 حدود 80 میلیون تومان و در سال 90 با کاهش 400 درصدی به دو میلیون تومان رسیده است.

اوضاع و احوال مواد مخدر دیگر هم خیلی فرق نمی‌کند؛ 90درصد کوکائین‌های توزیعی در ایران تقلبی هستند. اما این ماده مخدر همچنان در طبقه مرفه مشتری دارد به‌طوری که مشتریان، این مواد را از هر گرم 100تا 120هزار تومان خریداری می‌کنند. طبق پژوهش‌های موردی محدوده‌سنی‌مصرف کنندگان هم معمولا بین 20 تا 50 سال است. بالابردن فعالیت سلول‌های مغزی، تمرکز روی یک موضوع خاص و تحریک قوای جنسی برای بار اول و دوم از آثار مصرف کوکائین در روزهای اول است.

اما چون مواد شیمیایی افزوده شده به کوکائین در ایران بالاست در کمتر از یک ماه آثار مخرب مصرف این ماده به صورت‌های تپش قلب، بالا رفتن فشار خون، از دست دادن عملکرد عالی مغز و در ماه‌های بعدی آثاری مانند آلزایمر در دوران جوانی، کوچک شدن مغز و فراموشی زمان و مکان در فرد مصرف کننده مشاهده می شود.

10 میلیون نفر درگیر با اعتیاد
این در حالی است که دکتر محمدعلی جعفرنژاد کارشناس اعتیاد از مرگ بیش از 80 درصد مصرف کنندگان شیشه تولید داخل بعد از گذشت دو سال خبر می دهد و در این باره می گوید: «به دلیل وجود برخی از اسیدهای کشنده و خطرناک در ماده مخدر تولید شیشه این ماده پس از 6 ماه مصرف اثرات زیان‌باری را روی مغز برجای گذاشته و باعث می شود فرد با آسیب‌های‌مغزی‌و‌مرگ‌روبه‌رو شود. معتادان به شیشه پس از دو سال به علت افزایش مصرف و آسیب دیدن مغز و عروق قلبی جان خود را از دست می‌دهند. البته افرادی که از چنگال مرگ رهایی یابند نیز با ضایعات مغزی از جمله از کار افتادن قدرت درک و حواس مواجه می‌شوند.»

دکتر محمود خدادوست رئیس مرکز تحقیقات پزشکی قانونی کشور هم با اعلام آخرین آمار مرگ و میر بر اثر سوء مصرف مواد مخدر در 9 ماهه نخست سال جاری می‌گوید: «این آمار نسبت به سال گذشته نشان می دهد که آمار مرگ و میر معتادان بر اثر سوء مصرف مواد مخدر نسبت به سال گذشته حدود سه درصد افزایش داشته است.»

به گفته این مقام مسئول در پزشکی قانونی کشور آمارها نشان می دهد که تهران آلوده ترین و کردستان پاک ترین شهر از معتادان به مواد مخدر است. احمد شجاعی رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور هم می‌گوید بنابر آمار رسمی حدود دو میلیون معتاد به مواد مخدر در کشور وجود دارد و از جمعیت 70 میلیونی ایران، 10 میلیون نفر به طور مستقیم با معضل اعتیاد دست به گریبان هستند و از آنجایی که که داروهای خیابانی به صورت ناخالص تهیه می‌شود و همواره حاوی مواد افزودنی بسیار است با رواج مصرف این گونه مواد بالاخص در فرم تزریقی، شاهد افزایش مرگ و میرناشی از سوء‌ مصرف آنها هستیم به طوری که در سال گذشته بیش از سه هزار نفر جان خود را در اثر مصرف مواد مخدر از دست داده‌اند.

سن اعتیاد پایین آمده
دکتر مصطفی اقلیما، رئیس انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران در گفت و گو با تهران امروز، از آمار و ارقامی فراتر حرف می‌زند و می‌گوید: « اعتیاد سن مشخصی ندارد اما اگر بخواهیم دقیق‌تر بررسی کنیم به این نتیجه می‌رسیم که هر چقدر جرم در جامعه به صورت آشکار وجود داشته باشد به همان مقدار مجرم نیز به صورت مخفی وجود دارد. با این حساب تعداد مبتلایان به اعتیاد درکشور در خوشبینانه‌ترین حالت

4 میلیون نفر بر آورد می‌شود این تعداد اگر درخانواده‌ای زندگی کنند که هر کدام 4 عضو داشته باشند یعنی 16 میلیون نفر به صورت مستقیم با اعتیاد دست و پنجه نرم می‌کنند.

از این میزان حدود 2 میلیون کودک با این پدیده مواجه هستند که معلوم نیست سرنوشت آنها پس از رفتن به مدرسه با وجود گذشته‌ای که همراه با یک معتاد بوده، چگونه خواهد شد.» او وضعیت فعلی اعتیاد در کشور را بحرانی می‌داند و ادامه می‌دهد: « در گذشته‌ای نه چندان دور سن ابتلا به اعتیاد از 16 سال به بالا بود اما با ورود مواد مخدر صنعتی به کشور و شیوع آن بین جوانان و فشارهایی که در اثر بیکاری به افراد وارد می‌آید سن ابتلا پایین آمده. از سوی دیگر هر ساله حدود 5/ 1 میلیون نفر از دانشگاه‌ها فارغ التحصیل می‌شوند اما با سیاست‌های استخدامی فقط 20 درصد این افراد می‌توانند جذب بازار کار شوند و سالی یک میلیون جوان تحصیلکرده بیکار باقی می‌مانند.» سازمان بهزیستی هم این اواخر از احداث TC برای معتادان شیشه‌ای خبر داد و اعلام کرد قصد ورود جدی به این مشکل را دارد. با همه این‌ها به نظر می‌رسد هر کدام از این آمارها که صحیح باشد، اجتماع ایران دچار درد بزرگی شده که درمانی فوری را می‌طلبد.

تهران امروز

استفاده از این مطلب با ذکر منبع بلامانع است

ارسال نظر


آخرین موضوعات