بدون شک نهادینه کردن حرفه مددکاری اجتماعی در جامعه علمی کشور و مجزا نمودن آن به عنوان یک حرفه مستقل علمی که از مصادیق شروط لازم برای تعریف نظری به عنوان یک حرفه نو نهاد مطرح می باشد بدون تلفیق تلاشهای خالصانه پیشکسوتان حرفه به دور از هرگونه اختلافات جزئی که پیش نیاز تقابل افکار است امکان پذیر نمی باشد هر چند اعتراضات و انتقادات وارده به نحوه منابع آزمون دکترای نیمه متمرکز مددکاری اجتماعی از طرف اندیشمندان و اصحاب علم مددکاری که برخاسته از عمق دلسوزی آنها و آینده نگری از حیث مصونیت حرفه از منویات غیر مرتبط ، بی تاثیر نبود اما منصفانه ترین ایده در خلل این واکنشها اشاره به مکاتبات مستمر دکتر محمد زاهدی اصل با وزارت علوم می باشد که قطعا نقش بسیار برجسته ای در تسلیم وزارت علوم به مطالبات به حق مددکاران اجتماعی و تمکین به تغییر منابع دکترای مددکاری اجتماعی د اشته است. متن زیر خبر یکی از مکاتبات ایشان بر گرفته از خبرگزاری ایسنا پرداخته است که یقینا تنها تلاش وی جهت اخذ نتابج مطلوب محسوب نمی گردد.
متن خبر
یک استاد تمام گروه مددکاری اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی در نامهای سرگشاده به وزیر علوم نسبت به عدم رعایت برنامه مصوب شورای عالی برنامهریزی در گزینش دانشجویان دوره دکتری رشته مددکاری و چالشهای آن انتقاد کرد و خواستار بازنگری در روند گزینش دانشجوی دکتری و انطباق آن با موازین علمی و حرفهای رشتهها شد.
به گزارش سرویس « صنفی آموزشی» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دکتر زاهدی اصل عضو هیات موسس و هیات مدیره انجمن مددکاری اجتماعی ایران در این نامه آورده است: همزمان با پنجاه و سومین سال تاسیس رشته مددکاری اجتماعی در ایران، آرزوی دیرین جامعه مددکاری اجتماعی کشور با راهاندازی دوره دکتری در دانشگاه علامه طباطبایی که حاصل تلاش و پیگیری چندین ساله اینجانب و مسئولین ذیربط بود محقق شد؛ اما متاسفانه عدم رعایت برنامه مصوب شورای عالی برنامهریزی در گزینش دانشجو، نخستین دوره را با چالشهایی روبرو کرده است.
وی با اشاره برخی از این چالشها و مشکلات، افزوده است: در پذیرش داوطلبان ورود به آزمون دکتری، مطابق برنامه مصوب به رشتههای کاملا مرتبط با مقطع کارشناسی ارشد تاکید شده است چرا که دانش آموختگان این رشته به عنوان متخصصین حرفهای برای فعالیت در زمینههای تدریس، تحقیق و تدبیر نیازمند پایههای نظری و عملی قوی در دورههای کارشناسی و کارشناسی ارشد هستند ولی متاسفانه ورود به این دوره بدون هیچ گونه محدودیت اعلام شد و به خاص بودن رشته توجه نشد.
زاهدی اصل با بیان اینکه در این آزمون به مواد امتحانی ورودی مندرج در متن برنامه نیز توجه نشد و این آزمون برای مجموعه علوم اجتماعی به صورت یکسان برگزار شد، ادامه میدهد: به گونهای که حتی یک سوال از حوزه مددکاری اجتماعی در مجموعه آزمون ( استعداد تحصیلی، زبان خارجه، روش تحقیق، جامعه شناسی) مطرح نشد.
وی با اشاره به بی نتیجه ماندن مکاتبات دانشگاه علامه طباطبایی با سازمان سنجش و واحدهای ذیربط دیگر در این باره، میافزاید: پس از اعلام نتیجه آزمون کتبی از 42 نفر برای مصاحبه دعوت شد که از این تعداد تنها پنج نفر از رشتههای مرتبط بودهاند و مصاحبه همگی این دعوت شدگان نیز در یک روز انجام شد.
زاهدی اصل در ادامه با بیان اینکه کشور ما از نظر زمانی در رابطه با تاسیس اولین مدرسه مددکاری اجتماعی با جهان، حدود شصت سال فاصله دارد، افزود: بنابراین کشور با چنین روشهایی از نظر علمی و کیفی، دچار فاصله بیشتری خواهد شد در حالی که جامعه به دانشآموختگان مجرب این رشته بخصوص در مقطع دکتری نیازمند است.
این استاد دانشگاه با طرح این پرسش که آیا با چنین شیوهای آن هم برای رشته کاربردی و برای نخستین بار میتوان آینده علمی یک رشته مهم و کاملا حرفهای را به دست کسانی سپرد که حتی یک واحد از مباحث مددکاری اجتماعی نخواندهاند و یک روز آموزش عملی (کارورزی) را تجربه ننمودهاند؟ آیا با این شیوه گزینش توانمندیهای مورد انتظار در دانشآموختگان ذیربط، به روز و ظهور پیدا خواهد کرد، اظهار امیدواری کرد که بازنگری به روند گزینش دانشجو و منطبق کردن آن با موازین علمی و حرفهای موجب اصلاح این فرآیند شود.
مطالب مرتبط:
- معرفی کتاب (مددکاری جامعه ای)-دکتر زاهدی اصل
- حضور استاد زاهدی اصل در واحد مددکاری بانک ملی
- مددکاری باید به علامه بازگردد
- دکترمحمدزاهدی اصل را بهتر بشناسیم
- بازنگری و تقویت واحدهای مددکاری اجتماعی در مراکز درمانی