به نام خالق نیکی ها
نوروز را بهانه کنیم و مدارای اجتماعی پیشه کنیم
با سلام و احترام
« عمو نوروز» بر کوبه درها میکوبد و خبر از تحولی بزرگ دارد. تحولی که موجب میشود همه ما در دعای ابتدای سال نو از خداوند بخواهیم که حال ما را به «احسن الحال» تبدیل کند. نوروز امسال را بهانه کنیم و «مدارای اجتماعی» را بیش از گذشته پیشه خویش قرار دهیم. زیرا که انسان موجودی اجتماعی است و یکی از ویژگی های اجتماعی بودن داشتن ارتباط با دیگرانی است که شاید از منظرهای مختلف قومی، مذهبی، زبانی و … با هم یکسان نباشند اما نیاز به زندگی مسالمت آمیز و آرام در کنار هم دارند تا بتوانند از زندگی لذت بیشتری ببرند. به خوبی آگاهیم که برخی اختلافات نباید زمینه دعوا و خشونت را فراهم کند بلکه باید همدیگر را به رسمیت بشناسیم، تحمل کنیم و به حقوق متقابل هم به عنوان شهروندان یک جامعه احترام بگذاریم. موضوعی که از نظر پیشوایان دین مبین اسلام هم بر آن تاکید شده است. پیامبر اسلام(ص) میفرماید: «عاقلترین مردم کسی است که بیشترین مدارا را با مردم میکند و خوارترین مردم کسی است که آنان را تحقیر مینماید».
در ادبیات ما هم به این موضوع توجه ویژه ای شده است؛ از جمله آنجا که حافظ شیرازی اشاره میکند:
” آسایش دوگیتی تفسیر این دو حرف است / با دوستان مروت با دشمنان مدارا“
مدارا موجب افزایش محبت، صمیمیت، نشاط، انسجام، احساس تعلق، گذشت و مهربانی اجتماعی میان مردم میشود. تاملی بر آمار پروندههای قضایی، خشونتهای اجتماعی و خانگی، طلاق در کشور میتواند گویای این باشد که این فضیلت اخلاقی در جامعه خیلی نهادینه نشده است. مدارا از آن جهت فضیلت اخلاقی است که باعث سازگاری بین انسانها و همچنین دوام روابط انساندوستانه می شود. برخی مدارا را یک رفتار برتر انسانی قلمداد میکنند زیرا که معتقدند مدارا از انسانی سر می زند که قدرت بروز عصبانیت دارد، اما خشم خود را مهار کرده و رفتار شایسته بروز میدهد. بیاییم نوروز را بهانه کنیم و در سال جدید با تقویت مدارای اجتماعی، خانواده و جامعه با صفا را شکل دهیم. نوروز با همه رمز و رازهایش بر شما، همکاران و خانواده محترمتان مبارکباد.
همچنین تقارن آغاز سال نو با روز جهانی مددکاری اجتماعی را فرصتی میدانم تا به همه کسانی که درد انسانیت دارند و در راستای ارتقاء سلامت اجتماعی تلاش میکنند، از جمله مددکاران اجتماعی شادباش بگویم.
سید حسن موسوی چلک
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران
نوروز ۱۳۹۶
با سلام و تبریک سال جدید ایرانی خدمت مددکاران عزیز، لازم میدانم به نوبه خودم روز مددکار را به همه دوستان عزیزم که در کلیه دستگاهها به عنوان مددکار فعالیت می کنند، تبریک عرض نمایم. امید است ضمن تغیر دیدگاه مردم به سمت نیکی و توجه به یکدیگر و بارش محبت و مودت در میان خانواده های ایرانی، مددکاری فقط یک حرفه نباشد،بلکه تبدیل به یک خصلت در میان همه بدل شود. چنانکه آقای موسوی چلک هم به مبحث مدارای اجتماعی اشاره نمودند، بایستی فضایی در جامعه ایجاد شود که در میان هر خانواده همچون سالهای نه چندان دور، حداقل یک مددکار داشته باشیم و ارزش ریش سفیدان و گیسو سپیدان خانواده ها برای حل مشکلات خانوادگی گسترش پیدا کند و مردم بفهمند که هنوز قیامت نشده که فرزند، پدر، مادر و… را رها میکنند. مددکاری باید در میان همه نهادها و اجتماعات جامعه، ترویج پیدا کند و در وضعیت و شزایط سخت کنونی، فعالیتهای جمعی و همدلانه در قالب تعاونیها بیشتر شود. ان شاء الله