انجمن جامعه شناسی ایران با همکاری برخی انجمنهای علمی و نهادهای دانشگاهی و پژوهشی کشور، به منظور تقویت دانش و گسترش ادبیات علمی حوزه علوم اجتماعی و ارتقاء کمی و کیفی پژوهش اجتماعی و فرهنگی در روزهای 6 و 7 دی ماه 1396، چهارمین همایش دوسالانه ملی «پژوهش اجتماعی و فرهنگی در جامعه ایران» را با محور ویژه «نابرابری و عدالت اجتماعی» برگزار میکند. این همایش عرصهای را برای صاحبنظران و علاقمندان علوم اجتماعی فراهم میسازد تا پیرامون پژوهش اجتماعی و فرهنگی و دستاوردهای آن برای توسعه و ترویج دانش، بهبود سیاست گذاریهای اجتماعی، برنامهریزی و تسهیل همکاریهای بین نهادی بحث و گفتگو کنند. بدین وسیله از استادان، پژوهشگران، کارشناسان، دانش آموختگان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی دعوت میشود تا با مشارکت در این همایش و ارائه مقاله در محورهای عمومی و وِیژه زیر بر غنای محتوایی آن بیافزایند.
لازم به ذکر است در همایش امسال بخش مجزایی به مددکاری اجتماعی اختصاص یافته است و فراخوان مقاله از سوی انجمن مددکاران اجتماعی ایران نیز صادر گردیده است.
- 1-محورهای عمومی همایش
1-1- طرح و معرفی دستاوردهای پژوهش اجتماعی و فرهنگی در قلمروهای تخصصی جامعه شناسی نظیر جامعه شناسی دین، خانواده،تاریخی، زنان و جنسیت، هنر، صلح، توسعه روستایی، اخلاق،اقتصادی، پزشکی و سلامت، احساسات، آینده پژوهی، سیاست اجتماعی، شبکههای اجتماعی، مسائل اجتماعی،و همچنین درقلمروهای بین رشتهای و سایر رشتههای علوم اجتماعی مانند؛ مطالعات فرهنگی و ارتباطات،علوم سیاسی، جمیعت شناسی، انسان شناسی، مددکاری اجتماعی، رفاه اجتماعی، برنامه ریزی اجتماعی، و روانشناسی اجتماعی
1 -2 – جامعه شناسیِ پژوهش های اجتماعی و فرهنگی در ایران
1 – 3- جایگاه طرح های ملی پژوهش اجتماعی و فرهنگی در سیاست گذاریها و برنامه ریزی های توسعه اجتماعی-اقتصادی
1 – 4 – نقد و بررسی دستاوردهای نهادهای تحقیقاتی اثرگذار در عرصه پژوهش اجتماعی و فرهنگی
1 – 5 – نقد و بررسی تجربیات و دستاوردهای پژوهشی نهادهای مدنی
1 – 6 – کاربرد روش های کمی، کیفی و ترکیبی در پژوهش های اجتماعی و فرهنگی ایران
- 2-محور ویژه همایش (نابرابری و عدالت اجتماعی)
2 – 1- قشربندی اجتماعی و انواع نابرابریهای اجتماعی در جامعه ایران
2 – 2 – تبیین نابرابریهای اجتماعی در جامعه ایران
2 – 3 – پیامدهای نابرابریهای اجتماعی در جامعه ایران
2 – 4- آثار و پیامدهای سیاست گذاری بر نابرابری و عدالت اجتماعی
مهلت ارسال چکیده اولیه و متعاقبا چکیده مفصل مقالات: 10 آبان 1396
اعلام نتایج داوری چکیده مقالات:15 آبان 1396
مهلت ارسال متن کامل مقالات: 30 آبان 1396
پست الکترونیک برای ارسال چکیده و اصل مقالات:4th.research.congress@gmail.com
مسئول دبیرخانه همایش: مریم نوری زنوز 09148919611
آدرس دبیرخانه: تهران، بزرگراه جلال آلاحمد، دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، طبقه اول، انجمن جامعه شناسی ایران
تلفکس دبیرخانه: 88004742-021
از انجایکه همکاری با سازمان و نهادای که یک غیر متخصص برآن حکومت می کند را خیانت می دانم، متاسف ام که نمی توانم نه کتابهای تخصصی خود را چاپ و نه در همایش ها و سمینارها مقالات خود را ارائه دهم اما همین را اشاره نمایم
یکی از اصول اساسی در محتوای مددکاری اجتماعی، که بر اجرای عملی ایده آلهای انسانی استوار است، اصل عدالت اجتماعی است. اصل عدالت اجتماعی در مددکاری اجتماعی متأثر از ارزشهای ایدئولوژیک و اخلاقی مندرج در اسناد اساسی جامعه بین المللی- سازمان ملل متحد، فدراسیون بین المللی، آموزههای دینی وغیره است.
و در شبکه پیچیده تعاملات اجتماعی، ساختار اقتصادی، سیاسی نابرابر، شکلگیری عدالت اجتماعی به عنوان یک فاکتور تعیین کننده، به ارزیابی و اندازه گیری، مفهوم برابری و نابرابری در حوزه اجتماعی به نظر میرسد.
محقق آمریکایی رالز اعتقاد دارد که دو اصل میبایست در شکلگیری و ترویج عدالت اجتماعی مد نظر قرار بگیرد: اصل آزادی، که بر طبق آن فرد باید آزادانه به (حقوق و مزایای)، برابر با دیگران دسترسی داشته باشد. و اصل تمایز، که بر طبق آن نابرابری قابل قبول است، البته در صورتی که به نفع محروم ترین اقشار جامعه باشد.
لذا در جامعه ای که این دو اصل رعایت نشود خبری از عدالت نخواهد بود، انشاالله وقتی هرکس سر جای خودش نشست۲۵ کتاب تخصصی و صدها بلکه هزاران مقالات علمی اینجانب به چاپ خواهد رسید. خلایق هرچه لایق