
به گزارش ایسنا، دکتر سید حسن هاشمی، در نشست رابطین مددکاری اجتماعی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور، به تغییر نگاه به مقوله مددکاری اشاره کرد و گفت: تاکنون فعالیتهای واحد مددکاری چندان ارتباطی با تخصص و دانش مددکاری اجتماعی نداشت و باید به این حوزه رویکرد تخصصی داشته باشیم، چراکه زمینه این موضوع تاکنون فراهم نشده است.
وزیر بهداشت به نگاه ویژه دولت تدبیر و امید به سازمانهای مردم نهاد تاکید کرد و گفت: در دولت تدبیر و امید به جایگاه سازمان های غیردولتی اهمیت داده شد و ما در وزارت بهداشت این رویکرد را دنبال کرده ایم، زیرا کار ما در وزارت بهداشت، خدمت به مدد جویان یا همان بیماران است، اما آن قسمتی که به کشف لایه های درونی مشکلات مددجویان می پردازد، مددکاری است و این فرصت برای دانش آموختگان این حیطه فراهم نشده است و درحال حاضر ۴۰ درصد نیروهایی که در بخش مددکاری فعالیت دارند، در این زمینه دانش کافی ندارند.
بنابر اعلام وبدا، هاشمی از راه اندازی خیریه های پشتیبان در بیمارستان های کشور به منظور ارائه خدمات بهتر به مردم خبر داد و گفت: مددکاری اجتماعی در حوزه معاونت اجتماعی بیش از معاو نت درمان ارتقا خواهد داشت، بنابراین با پیشنهاد معاون درمان وزارت بهداشت، حوزه مددکاری به معاونت اجتماعی انتقال یافت تا به صورت تخصصی به این حوزه پرداخته شود، دغدغه همه ما از ورود به حوزه فعالیت های سیاسی و مدنی از دوران انقلاب و قبل از آن، رفاه اجتماعی بود و هست و در حال حاضر هم دغدغه جدی ماست، چراکه مردم در این بخش مشکلات زیادی دارند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه طرح تحول سلامت باید با جدیت ادامه پیدا کند، گفت: از مجلس و دولت درخواست دارم تا پشتیبان این طرح باشند تا طرح با قوت و جدیت ادامه پیدا کند و به رفاه و تامین اجتماعی مردم صدمه ای وارد نشود. این طرح با تاخیری ۳۵ ساله آغاز شد، اما خوشبختانه انجام شد و نباید کسی آن را متوقف کند.
هاشمی بیان کرد: یک مددکار اجتماعی وقتی میخواهد نیازهای مردم را اولویت بندی کند، از سختترین رنج مردم آغاز میکند و بعد به لایههای بعدی رسوخ میکند، لذا زمانی که مشاهده می کند، مادری دغدغه هزینه بیمارستان فرزندش را دارد، به این موضوع می پردازد، با اجرای طرح تحول سلامت، اولویت بندی در حیطه کاری مددکاران تغییر می کند و فارغ التحصیلان این رشته می توانند، به کار تخصصی خود بپردازند.
وزیر بهداشت در پایان از فعالیتهای حوزه معاونت اجتماعی تقدیر کرد و گفت: فعالیتهایی که توسط دکتر ایازی و همکاران این معاونت صورت گرفته، کارهای مطلوب و مهمی است و شایسته تقدیر است و امیدوارم رشته مددکاری به جایگاه خود بازگردد.
وزیر بهداشت در اجلاس معاونین درمان دانشگاه های علوم پزشکی کشور:
فرصت برای خدمت به مردم محدود و گذرا است
به گزارش وبدا، دکتر سید حسن هاشمی همچنین در اجلاس معاونین درمان دانشگاه های علوم پزشکی کشور، اظهار داشت: مردم مشکلات زیادی دارند و این روزها با آرمانها و آرزوهای انقلاب اسلامی فاصله داریم و دلیل آن نیز مربوط به خودمان است و اگر عدم موفقیت ها را به بیرون از کشور نسبت بدهیم یعنی بر ضعف های خودمان سرپوش گذاشته ایم.
وزیر بهداشت تصریح کرد: امروز در کشور گرفتار منیت و خودخواهی هستیم اما در جامعه پزشکی به دلیل فرصتی که خدا فراهم کرده، وابستگی به این عوامل کمتر است؛ چراکه سهم ما از دنیا، روپوش سفید است که به انسان حریت می بخشد و با هیچ چیزی قابل تعویض نیست.
وزیر بهداشت با بیان اینکه امیدوارم آفت های انقلاب اسلامی رو به گسترش نباشد، افزود: کشور توانمندی های بسیار زیادی دارد و می توان مشکلات را بهتر حل کرد مشروط به اینکه به توصیه امام راحل عمل کنیم که باید با هم و همدل باشیم و نگران دشمن بیرونی نباشیم و همدیگر را تضعیف نکنیم.
هاشمی تاکید کرد: فرصت برای خدمت به مردم، محدود و گذرا است و برای خدمت به مردم و کشور، هیچ راهی جز باور و اطمینان به توان خودمان نداریم؛ چراکه در قرن حاضر، هیچ کشور و قدرت بین المللی، دلسوز دیگری نیست.
وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر لزوم بازنگری برنامههای اجرا شده در حوزه درمان برای خطا و اشتباه کمتر، گفت: امیدوارم برگزاری چنین اجلاسی بتواند به تسهیل امور و خطای کمتر برنامهها و سیاستگذاریها منجر شود.
هاشمی تاکید کرد: یکی از مهمترین مشکلات کانونهای سیاستگذاری این است که قوانین و مقررات خوبی وضع میکنند، اما در محیط اجرا نمیشود یا ناقص اجرا میشود که با نیت قانونگذار و سیاستگذار، تناقض دارد.
هاشمی یادآور شد: اعتبارات دانشگاه ها از محل بیمه ها و وزارت بهداشت مشخص است و باید درآمد و هزینه ها مدیریت و کنترل شود که برای این کار نیاز به نیروی انسانی کار آمد است در غیر این صورت با کسری بودجه روبرو خواهند شد و لازم است که اولویت ها، مشخص شود و اقداماتی مانند لیست انتظار برای اعمال غیر اورژانسی انجام و راهنماهای بالینی اجرایی شود.
هاشمی ضمن تاکید بر لزوم نظارت دقیق در حوزه درمان در کل کشور و تهران، گفت: تهران باید در موضوع نظارت و برخورد با تخلفات، الگوی کشور باشد.
وزیر بهداشت خطاب به معاونین درمان دانشگاه های علوم پزشکی کشور گفت: روی دستاوردهای طرح تحول سلامت تعصب داشته باشید و اجازه ندهید که خدشه ای به آن وارد شود، حتما به محیط و واحدهای زیرمجموعه بروید و از آنها بازدید سرزده داشته باشید تا تصمیمات براساس مستندات و مشاهدات باشد.
هاشمی اظهار داشت: نیامدهایم که سوء رفتار دیگران را توجیه کنیم بلکه بخاطر خدمت به مردم آمدیم و از دانشگاه و موقعیت اجتماعی گذشتیم تا به مردم خدمت و رفع ظلم کنیم.
وزیر بهداشت در پایان تاکید کرد: قرار نیست اگر دیگران عملکرد مناسبی ندارند یا تصمیمات غیرانقلابی می گیرند ما عملکرد آنها را توجیه کنیم.
مددکاری هرچه میکشه از این اختلافات میکشه دایه جهانی شدنددارند مشکل داخلی را نمی توانند حل کنند ما در هر صورت نفعی از اختلافات نداریم اما پپیامدها سردر گمی برای ماست حداقل روانشناسی از این اختلافات بر حضر است ونظام روانشناسی دارد مددکاران این راندارند بیستو پنج سال وعده می دهند .