کد خبر: 16192 | تاریخ انتشار: ۱۸:۲۳:۳۲ - یکشنبه ۴ شهر ۱۳۹۷ | بدون نظر | |

موسوی چلک: کرمانشاه و ایلام دارای بیشترین آمار خودکشی/ استاندار کرمانشاه: کذب است

رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران با اشاره به نبود روند دقیق ثبت آمار خودکشی در کشور، گفت: روند خودکشی در ایران معمولا ثابت بوده و رقمی در حدود 5 تا 7 مورد در هر 100 هزار نفر را نشان می‌دهد.
سید حسن موسوی چلک با بیان اینکه آمار موارد «اقدام به خودکشی» با آمار موارد «منجر به فوت» متفاوت است، افزود: تنها مرجع آمار مربوط به خودکشی‌های منجر به فوت سازمان پزشکی قانونی است. اما معمولا آمارهای این حوزه دقیق نیست؛ چرا که ممکن است دلیل مراجعه به بیمارستان، به دنبال نوع نگاه اجتماعی نسبت به خودکشی یا استفاده از خدمات بیمه‌ای مطرح نشود. به همین دلیل معمولا آمار اقدام به خودکشی حداقل سه برابر بیشتر از تعدادی است که اعلام می‌شود.
او با اشاره به اینکه گاهی اعلام آمارهای مربوط به این آسیب اجتماعی به دلیل تفاوت در تعاریف دچار تفاوت‌هایی است، اظهار کرد: همچنین در سالنامه آماری که توسط مرکز آمار ایران منتشر می‌شود نیروی انتظامی هم آمار موارد مربوط به خودکشی منجر به فوت و اقدام به خودکشی را اعلام می‌کند اما آمار مربوط به پزشکی قانونی بیشتر مورد استناد قرار می‌گیرد. با این وجود آمار ثبت خودکشی در کشور روند ثابتی را نشان می‌دهد و درحدود 5 تا 7 نفر از هر100 هزار نفر است.

به گفته رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران، بیشترین آمار خودکشی در کشور مربوط به استان‌های ایلام و کرمانشاه به دلایلی مانند مشکلات اجتماعی، تاثیرات فرهنگی و نداشتن مهارت های اجتماعی است. به همین دلیل مساله پیشگیری از وقوع خودکشی و مداخله به موقع و تخصصی همراه با حمایت‌های روانی اجتماعی در این خصوص از اهمیت زیادی برخوردار است.

استاندار کرمانشاه اعلام کرد: رتبه اول استان در آمار خودکشی را کذب و ناصحیح دانست و گفت: اگرچه 80 درصد این آمار و رتبه را من درآوردی و کذب می دانم اما دستور بررسی آن را داده ام.

به گزارش خبرنگار ایرنا، هوشنگ بازوند روز شنبه در نشست خبری به مناسبت هفته دولت در واکنش به اعلام آمار رتبه اول کرمانشاه در خودکشی از سوی رئیس انجمن مددکاری ایران، افزود: دستور بررسی وضعیت خودکشی در استان را داده ام و با رئیس این انجمن نیز تماس گرفتیم تا مستندات خود را در این زمینه اعلام کند.

او با بیان اینکه 80 درصد مطمئن هستم که این آمار کذب و ناصحیح است، گفت: با این وجود دستور بررسی داده ام که اگر صحیح باشد باید برای آن راهکاری های مناسبی اتخاذ کنیم.
وی همچنین از رئیس انجمن مددکاری ایران که این آمار و رتبه را اعلام کرده است ، خواست مستندات خود را در این زمینه به استان اعلام کند تا از طریق وزارت بهداشت و بهزیستی صحت و سقم آن را بسنجیم.
وی تاکید کرد که به صورت ویژه این موضوع را پیگیری می کنم و اگر صحت نداشته باشد باید پاسخگوی این ادعا باشند.
معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمانشاه نیز در این نشست به کاهش 16 درصدی آمار خودکشی در استان در سال گذشته اشاره کرد و گفت: امسال هم اگرچه آمار دقیقی در اختیار نداریم اما روند کاهشی را شاهد هستیم.
محمدابراهیم الهی تبار ، کاهش آمار خودکشی را نشان از اتخاذ روند درست در استان در حوزه کاهش آسیب های اجتماعی مانند خودکشی دانست و افزود: نیاز داریم که از تریبون های مختلف به مردم استان امید تزریق شود.
وی بر دمیدن روح امید به جامعه از سوی رسانه ها و دیگر تریبون های تبلیغی تاکید کرد و افزود: برای ایجاد امیدواری در مردم باید همه تلاش کنیم.
او همچنین به کاهش آمار برخی از آسیب های اجتماعی در استان نیز اشاره کرد و گفت: امسال شاهد توقف و کاهش طلاق و کاهش 9.9 درصدی جرایم در استان بودیم.

RelatedPost

استفاده از این مطلب با ذکر منبع بلامانع است
کلمات کلیدی این خبر: , , ,

ارسال نظر


آخرین موضوعات