
یک جامعهشناس گفت: بخش اعظمی از ازدواجهای سالهای اخیر از آموزههای دینی و قرآنی که مبنای ازدواج را ایمان و تعهد اخلاقی زوجین نسبت به همدیگر میداند و برتری هیچ کدام از زوجین را ملاک قرار نمیدهد، فاصله گرفته است.
فرهاد طهماسبی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه لرستان،با اشاره به این که قرآن و آموزههای دینی ایمان و عمل صالح را در ازدواج مبنا قرار داده است، افزود: با فاصله گرفتن ازدواج از قرآن و واقعیت، زندگی انسان دچار آسیب میشود، چرا که آموزههای قرآنی با فطرت خدایی بشر تطابق دارد و خلاف آن عمل کردن آسیب به روح و فطرت پاک انسانی و زندگی است.
این جامعهشناس با اشاره به این که امروزه آشنایی جوانان بر مبنای اصول اعتقادی و شرعی نیست، متذکر شد: امروزه آشنایی جوانان بر مبنای نیازهای محوری و هوس است و ازدواجهایی که بر پایه این چنین روابطی شکل میگیرد، ثابت و ماندنی نیست، چراکه طرفین با ظاهرنگری و عدم شناخت کافی از همدیگر قادر به برآورده کردن خواستههای هم نیستند و چنین ازدواجی متناسب با واقعیت نبوده و قطعاً منجر به جدایی میشود.
طهماسبی با بیان این که خانواده در گذشته نقش محوری داشت، تصریح کرد: در گذشته خانواده در همه مسائل به خصوص تعلیم و تربیت فرزندان و ازدواج آنها نقش پررنگی داشت، اما امروز خیلی از جوانان اول تصمیم میگیرند و بعد خانواده را در جریان میگذارند.
وی با اشاره به اینکه خانوادهها به سه شکل هستند، اضافه کرد: شکل اول خانوادههای سنتی هستند که همچنان نقش محوری روی فرزندان خود دارند و امروز این نوع خانوادهها رو به کاهش است و شکل دوم خانوادههای فرزند سالار هستند و هر روز تعداد آن بیشتر میشود و روند افزایشی آنها قابل سرایت به سایر خانوادهها است.
وی با بیان این که نوع سوم، خانوادههای متعادل هستند، یادآور شد: خانوادههای متعادل با توجه به نظر و ایده فرزندان به درستی آنها را هدایت و راهنمایی میکنند و خود را در مقام تصمیمگیرنده نمیگذارند.
طهماسبی با اشاره به این که امروز خانواده نقش کم رنگی در ازدواج فرزندان دارند، خاطرنشان کرد: کاهش مطالعه بین جوانان و جابجایی ارزشها و هنجارها و گسترش رسانههای ارتباط جمعی از مهمترین علل عدم توجه جوانان امروزی به ازدواج عمیق و دوراندیشانه است.
وی با تاکید بر این که کاهش پایههای باوری و اعتقادی در جامعه از علل ازدواجهای ناموفق است، ادامه داد: هرگاه باورهای عمیق ذهنی و روحی اعتقادی در بین نسل جوان کمرنگ شود، نمود ازدواجهای موفق کمتر است.
طهماسبی در پایان یادآور شد: مراجعه به مرکز مشاوره صاحب صلاحیت، متعهد و متخصص به معنای واقعی مانع بروز ازدواجهای ناپایدار و طلاق میشود.
|