رنگش پریده بود و نای حرف زدن نداشت و خیلی بی تابی می کرد به آرامش دعوتش کردم می خواست فرار کند به جایی که تا مدتی در انظار نباشد .فرار از زندانی شدن ، فرار از بی آبرویی و فرار از زندگی. توان پرداخت مهریه 444 سکه ای را نداشت یک کارمند تازه استخدام و ساده ای بود که نه توشه ای برای آتیه اش داشت و نه ارث پدری .درخواست اعسار از پرداخت مهریه و تقسیط داده بود اما تا زمان دادگاهش 4 ماه مانده بود و می بایستی این چهار ماه را در زندان سپری می کرد.ولی برای من تازگی نداشت چرا که این تنها کیس من تو این اواخر نیست . زندگی حرفه ای من این اوخر با داستانهایی عجین شده است که یک سر همه انها پرداخت مهریه های سنگین می باشد و با آن قیمت نجومی سکه ، خواب خوش زندگی را از سر هر عاقلی می پراند.دادگاههای خانواده مملو از مسائل مربوط به مهریه و نفقه شده است نوبت دهی به دلیل ازدحام پرونده ها در کوتاه مدت میسر نیست و همین بی تابی جوانان سرگشته از آینده ای مبهم را بیش از پیش متلاطم نموده است.
انگار رسم شده است یا رقابت چشم هم چشمی یا پاسخ دهی به حوائج بی جواب دوران جوانی زوجه که ماشین سواری و رفیق بازی که در ضمیر ناخودآگاه افراد به قیمتی خودش را نشان دهد که آه از دل مادران دامادان نگون بخت بیرون بیاورد.دور از ذهن است کسی به خاطر طلاق ازدواج کند، اما همیشه دو عامل را در زیر بار رفتن پسران به مهریه های نجومی دخیل می دانم.اولین دلیل اینکه بیشتر پسران به حدی در احساسات و دوست داشتنهای زود گذر اوایل نکاح در گیر می شوند که حاضرند دارو ندار خودشان را در رسیدن به عشق مجازی خودشان که ناشی از عمق غرور جوانی بدون آینده نگری است بدانم که در این میان حتی تسلیم توصیه های متفکرانه والدین نشده و خواسته های بالای طرف مقابل و اما و اگرهای غیر منطقی هرچند در توان مالی اشان نباشد را بدون ملاحظات فکورانه می پذیرند. و دلیل دوم اینکه بیشتر اوقات فرض بر عدم پرداخت مهریه گذاشته می شود و شیرینی عقد و ازدواج و رسمهای غیر منطقی رایج در برخی جوامع پرده بر چشم بصیرت جوانان می اندازد تا عندالمطالبه بودن مهریه را جدی نگرفته و به قبول مهریه نجومی تمکین نمایند.
هدف بنده از این مکتوب به هیچ عنوان جانب داری پسران در مقابل جنس مخالف نبوده بلکه نقد یکی از جدی ترین مسئله اجتماعی است که بسیاری از خانواده های ناموفق در زندگی زناشویی و دادگاههای خانواده دست به گریبان آن هستند. هرچند ماهیت مقاله صرف نظر از نوع اختلاف زوجین و بدون چشمداشت به اینکه مقصر مناقشات زناشویی مرد باشد یا زن ، صرفا به بررسی مسئله ای پرداخته است که در حقیقت بنیه اصلی محرک آن بالا بودن میزان مهریه ها در بسیاری از وصلتهای جامعه امروزی بوده و به تحکیم حقیقی روابط زناشویی آسیب می رساند. و جای اشاره دارد به رغم اینکه قاونگذار جهت تعدیل سنگینی مهریه راهکارهایی در قالب قوانین حقوقی خانواده چون تقسیط مهریه تدوین نموده است اما بار مالی همین تقسیط و پیش پرداخت مهریه های سنگین ، دخالتهای بی مورد اطرافیان که گاها مسئله را پیچیده تر می کنند حضور متناوب در دادگاههای خانواده و… شرایطی را بوجود می آورد که باعث فشارهای روحی ، روانی و اقتصادی می گردد که تا مدت ها پایداری خود را در زندگی فرد حفظ می نماید. تسهیل پیچیدگی این وضعیت را باید در بحثهای مربوط به باز نگری در یکسری قوانین حقوق خانواده ، تغییرعادات غلط برخی خانواده ها در پافشاری بر رسوم غیر منطقی مهریه های بالا و آگاهسازی حقوقی زوجین قبل از ازدواج و … جستجو کرد.
امین موحدی – مددکاراجتماعی