کد خبر: 2018 | تاریخ انتشار: ۰:۰۱:۲۲ - یکشنبه ۷ اسف ۱۳۹۰ | بدون نظر | |

کودکان دارای ظاهری زشت و معلول بیشتر در معرض کودک‌آزاری قرار دارند

مدیرکل پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به انواع خشونت خانگی اعم از همسر آزاری، کودک آزاری و سالمند آزاری، گفت: خشونت خانگی امری پنهان است که اغلب توسط نزدیکترین افراد به فرد آزار دیده اعمال می‌شود.

حسن موسوی چلک در گفت‌وگو با خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، افزود: همسر آزاری در ایران با عنوان «زن آزاری» شناخته می‌شود.

وی با بیان این که به طور معمول خشونت‌های خانگی گزارش شده از نوع “آزار جنسی” هستند، ادامه داد: این در حالیست که خشونت خانگی چهار حوزه خشونت جسمی، جنسی، عاطفی و مسامحه و غفلت را در بر می‌گیرد.

مردم هنوز با منابع اجتماعی حمایت کننده در هنگام مواجهه با انواع خشونت آشنا نیستند

کودکان دارای بیماری‌های صعب‌العلاج، ‌معلول، دارای ظاهر زشت و‌ بیش فعال بیش از دیگر کودکان در معرض کودک آزاری قرار دارند

به گفته مدیرکل دفتر آسیب‌های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نه تنها در ایران بلکه در تمام جهان، “خشونت‌های فیزیکی” بیشتر گزارش می‌شوند، چرا که نمود عینی بیشتری دارند.

چلک در ادامه با تاکید بر اینکه مردم ایران هنوز با منابع اجتماعی حمایت کننده در هنگام مواجهه با انواع خشونت آشنا نیستند، خاطر نشان کرد: باید مردم با منابع اجتماعی موجود به خصوص “اورژانس اجتماعی” آشنا شوند.

وی با اشاره به دلایل بروز خشونت خانگی به ایسنا گفت: کودکان دارای بیماری‌های صعب‌العلاج، ‌معلول، دارای ظاهر زشت و‌ بیش فعال بیش از دیگر کودکان در معرض کودک آزاری قرار دارند.

مدیرکل دفتر امور آسیب‌های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: والدینی که در دوران کودکی کتک خورده‌اند در بزرگسالی نیز همان الگو را پیاده می‌کنند.

بنا به گفته چلک، در خانواده‌های متشنج و نابسامان هم احتمال همسر آزاری بیشتر است. همچنین تفاوت سنی زیاد بین زوجین با یکدیگر و فرزندان، ضعف اخلاقی، تکبر و خودخواهی،‌عصبی بودن، مصرف مواد مخدر و الکل، افسردگی، داشتن شخصیت ضد اجتماعی زمینه را برای بروز خشونت خانگی فراهم می‌کند.

وی افزود: برخی باورهای غلط مانند «کودک تا کتک نخورد آدم نمی‌شود» یا «زن ملک شخصی است» و همچنین مسائل اخلاقی و ناموسی هم به خشونت خانگی دامن می‌زند.

مدیرکل امور آسیب‌های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه تاکید کرد: اگر قرار است در این حوزه اقدامی صورت گیرد، باید در هر سه بخش فرد، ‌خانواده‌ و جامعه باشد، لذا لازم است آموزش مهارت‌های زندگی در جامعه گسترش یابد و به این مساله نگاهی همه جانبه داشت.

چلک در ادامه تاکید کرد: باید تمام تلاش‌ها در جامعه برای پیشگیری از خشونت باشد و در گام بعد حمایت‌های اجتماعی از افراد آزار دیده را تقویت کرد.

برای مقابله با خشونت خانگی به لحاظ قانونی مشکلی نداریم

وی در ادامه با بیان اینکه از نظر قانونی، برای مقابله با خشونت خانگی کمبودی وجود ندارد، گفت: اگر واقعا به مداخله قانون نیاز باشد، کمبودی در این زمینه وجود ندارد؛ در قانون اساسی و سیاست‌های کلی نظام، قوانین مدنی و در مجازات اسلامی تدابیر لازم اندیشیده شده است.

چلک در پایان خاطر نشان کرد: خانواده‌ای که دچار خشونت خانگی باشد، کارکردهای خود را از دست می‌دهد و همسر، شوهر و فرزند در ایفای نقش خود در بیرون و درون خانواده دچار مشکل خواهند بود.

مطالب مرتبط:

کودکان کار قربانی تورم اقتصادی

طرح‌های غیرکارشناسی برای کاهش کودک‌آزاری

ایجاد شبکه مددکار داوطلب برای کمک به کودکان آسیب‌دیده

کودک آزاری، سریالی ناتمام/عکس

استفاده از این مطلب با ذکر منبع بلامانع است

ارسال نظر


آخرین موضوعات