همایش علل آسیب های نوپدید در مرکز علمی-کاربردی بهزیستی استان اصفهان با حضور “موسوی چلک” مدیرکل آسیب های اجتماعی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی برگزار شد، ”
در این همایش، “موسوی چلک” مدیرکل دفتر آسیب های اجتماعی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی گفت: وقتی از آسیب های اجتماعی صحبت می شود هم جای خوشحالی دارد و هم جای ناراحتی چرا که از یکسو نگاه سیاسی- امنیتی به این حوزه کمتر شده و از سوی دیگر ما به جای اینکه از جامعه سالم صحبت کنیم از آسیب صحبت می کنیم.
“موسوی چلک”، افزود: در حالی که ما توانایی تدوین سیاست ها در حوزه آسیب ها را داریم اما این دغدغه سیاستگذاران ما نیست و در سیاستگذاری های اجتماعی امور مربوطه مظلوم واقع شده است.
وی با اشاره به اینکه در سیاستگذاری های برنامه پنجم توسعه در سیاست های ابلاغی قوی ترین بخش اجتماع است که بیش از ده بند را شامل می شود، اما دریغ از یک ماده که در این میثاق پنج ساله مربوط به آسیب ها باشد.
“موسوی چلک” با تأکید بر اینکه با این رویه دماسنج اجتماعی خواهد شکست، اظهار کرد: آسیب اجتماعی واقعیتی اجتماعی- فرهنگی است و به همین طریق باید بررسی شود اما آیا امروز ما از خود پرسیده ایم که آیا سن معتادان بالا رفته و نوع موادمخدر خطرناک تر شده است این در کجای سیاست های کشور آمده است؟
وی گفت: ما غفلت کرده ایم اما دیگر غفلت جایز نیست و باید سلامت روانی و اجتماعی در رأس امور قرار گیرد.
“موسوی چلک” یادآور شد: آسیب اجتماعی همانند مرگ تدریجی است که در حال حاضر، خودش را نشان نمی دهد بنابراین باید سلامت اجتماعی را با پرهیز از هرگونه جانب داری سیاسی مبنا قرار دهیم.
وی با تأکید بر اینکه گسترش زندان ها قطعاً راه مقابله با ناتوی فرهنگی جنگ نرم و بقیه مسائل نیست اظهار کرد: ممیزی فرهنگی به جای تقویت فرهنگی فایده ای نخواهد داشت.
وی افزود: آسیب های اجتماعی جزیره نیست و ما امروز با روانگردان ها و موادمخدر صنعتی، فضاهای مجازی و دسترسی به تکنولوژی بلوتوث مجهز هستیم که درست از آن استفاده نمی کنیم در واقع ما نیازمند بازنگری در راهکارهای خود در رابطه با آسیب ها هستیم.
“موسوی چلک” تصریح کرد: دغدغه ما کمبود اعتبارات نیست بلکه مشکل ما حساس نبودن سیاستمداران در رابطه با آسیب ها است.
وی همچنین، از راه اندازی بانک آسیب های اجتماعی در شهریورماه سال آتی خبر داد که برای اولین بار شاخص های آسیب های اجتماعی را از طریق آمار بررسی می کند.
همچنین در این گردهمایی، “صادقی” معاون اجتماعی سازمان بهزیستی اصفهان با اشاره به 52 فعالیتی که در سازمان بهزیستی انجام می شود، گفت: بهزیستی لایه ای از اجتماع است که افراد در معرض آسیب یا آسیب دیده را مورد بررسی قرار می دهد.
وی با اظهار خشنودی از اینکه شورای عالی فضای مجازی در کشور راه اندازی می شود، اظهار کرد: امروزه با آسیب هایی روبه رو هستیم که نه تنها صبغه اجتماعی- فرهنگی ندارند، بلکه درمانی هم برای آنها نداریم.
“صادقی” گفت: سرعت تحولات اجتماعی و رشد فناوری ها آن قدر زیاد است که سازگاری جامعه را با آنها دچار اختلال کرده است و ما باید به سرعت با آنها روبه رو شویم.
گفتنی است؛ در این همایش، سرهنگ “بیات” نیز با اشاره به تاریخچه شکل گرفتن آسیب ها گفت: وقتی خانواده وظایفش را خوب انجام ندهد خود بستری برای تشدید آسیب ها خواهد شد که از جمله آنها طلاق است که منجر بحران هویت می شود و از منظر اقتصادی هم بیکاری است که خود بستری برای آسیب را فراهم می کند.
وی پیرامون موادمخدر جدید همانند کراک گفت: وقتی یک فرد تریاک مصرف می کند با روند سی یا چهل ساله روبه رو است تا به آسیب کراک برسد اما این ماده یا شیشه در عرض یک ماه ساختار ذهنی و بدنی معتاد را بهم می ریزد.
“بیات” گفت: آسیب های نوپدید شکل ها را عوض کرده و تعداد قتل های اتفاقی به طرز معنا داری بالا رفته است و وارد خانواده ها شده این در حالی است که برخی رسانه ها هم این امر را تشدید کرده اند.
وی با تأکید بر اینکه این اتفاقات شایسته بررسی است، اعلام کرد: ما امروز ضلع انسان را از یاد برده ایم و رابطه ها یک طرفه شده است.
“بیات” با اعلام اینکه مدیران ما عجول هستند و فکر می کنند تنها راه درمان معتادان متادون است، گفت: معتادان در درمان های پزشکی 95 درصد بازگشت دارند پس ما باید به سمت روان درمانی برویم و ریشه ها را بررسی کنیم.
منبع: روابط عمومی بهزیستی استان اصفهان