موسوی چلک در بخش دیگری از گفتوگویش با ایسنا در زمینه طرح سازمان نظام مددکاری اجتماعی، اظهار کرد: این طرح در آذرماه در مجلس اعلام وصول شد و در دی ماه در کمیسیون اجتماعی و بهداشت مجلس مورد بررسی قرار گرفت، اما از آنجایی که طرح ناظر بر سازمانهای غیردولتی مسکوت مانده بود و تصویب طرح سازمان نظام مددکاری نیز مستلزم تصویب طرح مذکور بود، بررسی آن به مجلس فعلی موکول شد.
رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران در ادامه تشریح کرد: طرح ناظر بر فعالیت سازمانهای غیردولتی در سال 89 در کمیسیون اجتماعی مطرح شد و 26 ماده از آن در فروردین 90 در مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفت و یکی از بندهای این طرح مربوط به سازمانهای صنفی است و عنوان میکند که پس از تصویب این طرح تمام سازمانهای صنفی باید مجوز خود را مجددا به ثبت برسانند.
چلک ادامه داد: طرح ناظر بر فعالیت سازمانهای غیردولتی بنا بر پیشنهاد نمایندگان مجلس و نظر مرکز پژوهشهای مجلس مسکوت ماند و به مجلس فعلی موکول شد و باید دید در این رابطه در مجلس فعلی چه تصمیماتی اخذ میشود.
وی در ادامه در زمینه روند توسعه رشته مددکاری اجتماعی عنوان کرد: نسبت به گذشته که تنها این رشته در یک دانشکده و یک مقطع تدریس میشد، شاهد رشد مناسبی هستیم و در حال حاضر رشته مددکاری اجتماعی از مقطع کاردانی و دکتری و در تمام دانشگاههای دولتی و غیردولتی تدریس میشود، گرچه ضروری است که سرفصلهای دروس این رشته مورد بازنگری قرار گیرد.
رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران در بخش دیگری از گفتوگویش با ایسنا، با تشریح انتظارات مددکاران اجتماعی عنوان کرد: انتظار میرود امور اجتماعی جدیتر گرفته شود و از مددکاران اجتماعی در سیاستگذاریهای اجتماعی استفاده شود، چرا که در دنیا سیاستگذاریهای اجتماعی بر مبنای اطلاعات مددکاران اجتماعی انجام میشود.
چلک افزود: رصد واقعی آنچه در جامعه اتفاق میافتد، توسط مددکاران اجتماعی انجام میشود و این افراد جدیدترین و به روزترین اطلاعات را در تمام حوزههای اجتماعی به سبب توزیع و پراکندگی در سطوح مختلف و دسترسی مناسبشان در اختیار دارند.
با سلام
بنظر بنده تشکیل سازمان نظام برای مددکاری اجتماعی علاوه بر پیگیری های انجمن مددکاران اجتماعی ایران بعنوان یک انجمن صنفی مددکاری اجتماعی به حمایت از طرف پیشکسوتان،انجمن هایی مانند انجمن علمی مددکاری اجتماعی و حتی مراتب پایین تر از طریق کنش ها و اقدامات فردی مددکاران اجتماعی نیاز دارد.تا اینکه بتوان از این طریق جامعه از وجود نقش کمی و کیفی مددکاری اجتماعی اگاهی یابند
اینکه رشته مددکاری در تمام دانشگا ها و در تمام مقاطع تدریس میشود خبر مسرت بخشی هست ولی با توجه به گسترده بودن حوزه فعالیت و جامعه هدف مددکاری و جنس جامعه هدف نیاز هست که کمی از نگاه کمی به سمت افزایش کیفیت بازده دانشگاه متمایل بشویم ، کارشناس مددکاری زمانی که از دانشگاه فارغ التحصیل میشود تجربه عملی خیلی محدودی دارد، با توجه به فراوان بودن انجیوها در جامعه ایران به راحتی امکان این فراهم هست که دانشجوی مددکاری از ترم اول کارآموزی را در یکی از انجیوها آغاز کند و تا پایان تحصیلات ۴ سال سابقه عملی مددکاری کسب کند. هم برای دانشجو مفید هست هم نیروی مورد نیاز انجیو ها بصورت اصولی فراهم می شود و هم برای سازمانها مفید هست که فردی با مهارت بالا استخدام خواهند کرد.