رشته مطالعات زنان یک دوره مطالعات میانرشتهای است که به نحوی با دروس علوم پایه ارتباط دارد. در این رشته سعی بر این است تا بینش صحیح و غیرجانبدارانهای از جایگاه زن در هستی و جهان امروز به صورت علمی و آکادمیک و با توجه به مطالعات تطبیقی ارایه شود.
براساس آنچه در وبسایت دانشگاه علامه طباطبایی آمده، هدف از تدوین برنامه کارشناسی ارشد مطالعات زنان عبارت است از معرفی شأن و نقش زن در جهان هستی از دیدگاه اسلام. همچنین تربیت نیروی انسانی متخصص در جهت آموزش و پژوهش در امور زنان، تربیت نیروی انسانی برای سیاستگذاری مطلوب در سطوح مختلف برنامهریزی کشور و تقویت بینش انسانی در جهت سیاستگذاری مطلوب در سطوح مختلف برنامهریزی کشور و تقویت بینش علمی نسبت به مساله زن برای اصلاح نگرشهای اجتماعی و فرهنگی.
از دانشآموختگان این رشته میتوان در زمینههای ذیل به صورت کارشناس اجرایی، مشاور یا سیاستگذار بهره گرفت: کمیسیونهای مجلس، کمیسیونهای بانوان، خدمات مشاورهای، مددکاران اجتماعی سازمان بهزیستی، مشاوران وزیر و دفتر مشاوره امور بانوان در وزارتخانهها، انجمن اولیا و سازمان تدوین کتابهای درسی، صدا و سیما و برنامهسازی و برنامهریزی، شورای فرهنگی اجتماعی زنان، شورایعالی جوانان، مشاوره حقوقی دادگاهها، شورایعالی برنامهریزی و سیاستگذاری، برنامه و بودجه.
دوره کارشناسی ارشد رشته مطالعات زنان با سه گرایش زن و خانواده، حقوق زن در اسلام و تاریخ زنان در حال تدریس بوده که در حال حاضر از سه گرایش مذکور، فقط گرایش زن و خانواده در این دانشگاه ارایه میشود.