مدیرعامل جمعیت خیریه تولدی دوباره با اعلام ایجاد «بانک اطلاعات ویژه معتادان مراکز اقامتی کوتاه مدت» گفت: بدین ترتیب کارتهای هوشمند 16 رقمی برای هر معتاد پذیرش شده در مراکز وابسته به جمعیت تولدی دوباره صادر میشود که در این کارتها تمام اطلاعات فرد معتاد از جمله میزان لغزشها و مدت پاکی و غیره به ثبت میرسد.
به گزارش خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عباس دیلمیزاده در نشست خبری که به مناسبت دهمین سالگرد ایجاد جمعیت تولدی دوباره در مرکز اقامتی کوتاه مدت چیتگر برگزار شد، با اعلام واگذاری 60 کمپ از مجموعه 100 کمپ درمان اعتیاد سازمان بهزیستی به مدیران این مراکز در استانها اظهار کرد: تولدی دوباره برنامهای برای گسترش کمپهای خود ندارد و به سمت تخصصی سازی و کیفی سازی مراکز درمانی پیش میرود.
وی در ادامه با بیان اینکه 10 مرکز درمان با روش TC ویژه محرکها ایجاد میشود، افزود: 10 مرکز اقامتی نیز به کمپهای استاندارد برای ارائه خدمات به کلیه مصرف کنندگان تبدیل میشود.
دیلمیزاده در ادامه با اعلام ایجاد نخستین MTC (مرکز درمان اقامتی معتادان) در شیراز عنوان کرد: این مرکز برای آن گروه از بیمارانی است که در مراکز درمانی سرپایی متادون MMT تحت درمان قرار گرفته، اما در ادامه دچار لغزش شدهاند.
مدیر عامل جمعیت خیریه تولدی دوباره در ادامه اظهار امیدواری کرد: برنامه پایلوت ایجاد MMT منجر به تدوین الگویی جامع در این رابطه باشد و مورد استفاده سایر NGOها قرار بگیرد.
دیلمیزاده همچنین با اعلام ایجاد هشت مرکز اقامتی درمانی ویژه زنان نیز عنوان کرد: این مراکز در استانهای فارس، خوزستان، تهران و آذربایجان شرقی ایجاد میشوند و برای 12 مرکز اقامتی باقی مانده نیز برنامههای ویژهای تدوین شده است.
پذیرش افراد زیر 19 سال در مراکز اقامتی ترک اعتیاد ممنوع است
وی افزود: معتادان حاضر در مراکز اقامتی جمعیت تولدی دوباره به دو گروه سنی 19 تا 25 سال و 25 سال به بالا تقسیم بندی میشوند. ضمن اینکه پذیرش افراد زیر 19 سال در مراکز اقامتی ممنوع است.
دیلمی زاده همچنین ادامه داد: تولدی دوباره 140 شعبه در سراسر کشور دارد که در این میان 40 شعبه مراکز کاهش آسیب هستند.
به گزارش ایسنا، مدیر عامل جمعیت خیریه تولدی دوباره در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه مراکز اقامتی کوتاه مدت نسل اول مراکز درمانی هستند که در حال انقراض است، گفت: این مراکز با ویژگی بدون حصار و دیوار بودن و القای حس رهایی به معتادان در فضایی 2 تا 3 هزار متری ایجاد شدهاند تا بدین ترتیب معتاد که پیش از این خود را وابسته به مواد مخدر میدانست، با قرار گرفتن در چنین محیطی احساس رهایی کند و در مسیر ترک قرار بگیرد.
وی افزود: پروتکل درمانی استفاده از مراکز اقامتی کوتاه مدت با عنوان پروتکل درمان مدار پرهیز مدار توسط جمعیت خیریه تولدی دوباره تدوین و به وسیله کارشناسان سازمان بهزیستی تایید و به سراسر کشور ابلاغ شد.
تدوین نشدن پروتکل درمانی جدید، موسسان خانههای بهبودی را به سمت سگ درمانی و زنجیر کردن معتادان سوق داد
دیلمی زاده در ادامه با بیان اینکه نسل دوم مراکز درمانی ترک اعتیاد با عنوان «خانههای بهبودی» توسط معتادان بهبود یافته ایجاد شد، عنوان کرد: ویژگی این خانهها دیوارهای بلند بود و در این خانهها روش درمانی استفاده شده در مراکز اقامتی کوتاه مدت به کار رفت، اما از آنجایی که متوسط سرانه فضا در مراکز اقامتی برای هر معتاد 36 متر بود و سرانه این فضا در خانههای بهبودی تنها پنج تا شش متر بود و خانههای بهبودی دیوارهای بلندی داشتند، نتوانست به موفقیت برسد، چرا که نمیتوانست حس آزادی و رهاشدگی را به معتادان تلقین کند.
وی افزود: سرانه متوسط فضای پنج تا شش متری برای خانههای بهبودی توسط سازمان بهزیستی پذیرفته شد تا این خانهها بتوانند به راحتی مجوز بگیرند، اما فضای این خانهها میطلبید که راهکار و پروتکل جدیدی برای درمان اعتیاد در آنها به کار رود و تدوین نشدن این پروتکل، موسسان این مراکز را به سمت به کارگرفتن اجبار در درمان پیش برد و نتیجه تمام این امور شیوع مداخلات غیر انسانی مانند زنجیر کردن، سگ درمانی و غیره بود.
دیلمیزاده در ادامه تاکید کرد: باید پذیرفت که همه ما اعم از بهزیستی و مدیران خانههای بهبودی در این رابطه مقصر بودیم.
وی در ادامه با اشاره به مراکز اقامتی کوتاه مدت عنوان کرد: لازم است نسل اول مراکز درمانی با تدوین برنامههای جدید تخصصی و نیمه تخصصی در فعالیتهای خود تجدیدنظر کنند، چرا که در غیر این صورت این مراکز شکست میخورند و خانههای بهبودی با دیوارهای بلند و فضایی کوچک خود را به جامعه تحمیل میکنند.
مدیر عامل جمعیت تولد دوباره در ادامه تاکید کرد: کارشناسان و مسئولان امر باید بپذیرند که درمان اعتیاد مدلها و پروتکلهای متفاوتی دارد و نمیتوان با وجود تنها یک آیین نامه و یک پروتکل اعتیاد را درمان کرد.
دیلمیزاده در ادامه با اشاره به شیوع محرکها در کشور عنوان کرد: در صورتی که نظام سلامت ما به موقع و سه سال پیش زمانی که تازه شیوع مواد محرک در کشور آغاز شده بود، اقدام به طراحی مراکز درمانی محرکها میکرد و به این نیاز به صورت علمی و لازم پاسخ میداد، شاهد رواج شیوههای غلط درمان محرکها در جامعه نبودیم.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه یک معتاد دارای حقوق انسانی است، گفت: یک معتاد چه در زمان مصرف و چه در حال درمان و بهبودی، طبق نظام اسلامی دارای حقوق انسانی است و در قانون اساسی که مبنای آن حقوق بشر دوستانه اسلام است، این حقوق را برای معتاد چه در حال درمان و چه بهبود یافته در نظر گرفته است.
مدیر عامل جمعیت تولد دوباره در ادامه با اشاره به برنامههای ماده 16 عنوان کرد: طبق این قانون، معتادانی که تجاهر به اعتیاد دارند و حقوق سایر مردم را نادیده گرفته و گاها با انجام سرقت و رفتارهای این چنینی برای جامعه مشکل ایجاد میکنند تحت درمانی مطابق با ماده 16 قرار میگیرند و این درمان با زندانی کردن معتادان منافات دارد.
به گزارش ایسنا، دیلمی زاده در بخش دیگری از سخنان خود با اعلام ایجاد “بانک اطلاعات ویژه معتادان مراکز اقامتی کوتاه مدت” عنوان کرد: بدین ترتیب کارتهای هوشمند 16 رقمی برای هر معتاد پذیرش شده در مراکز صادر میشود که در این کارتها تمام اطلاعات فرد معتاد از جمله میزان لغزشها و مدت پاکی و غیره به ثبت میرسد.
وی افزود: بدین ترتیب فرد معتاد با در دست داشتن این کارتها میتواند از خدمات و حمایتهای اجتماعی بهرهمند شود.
به گفته مدیر عامل جمعیت تولد دوباره در حال حاضر زیرساختهای ایجاد این شبکه در حال ایجاد است و پس از ایجاد زیرساختها شبکه به بهرهبرداری میرسد.
دیلمیزاده در ادامه تاکید کرد: از طریق ایجاد این شبکه میتوان اطلاعات ارزشمندی را در خصوص شیوع و سوء مصرف مواد مخدر در هر زمان در اختیار برنامهریزان قرار دارد و وضعیت شیوع در کشور را رصد کرد.
وی در ادامه با اعلام نیاز برای جذب حامی برای این طرح گفت: در صورت حمایت سازمان بهزیستی و یا ستاد مبارزه با مواد مخدر، بانک اطلاعاتی مراکز اقامتی پرهیز مدار به بانک اطلاعاتی کلینیکهای درمان سرپایی، متصل و شبکه درمان اعتیاد شکل میگیرد.
به گزارش ایسنا، مدیر عامل جمعیت خیریه تولدی دوباره در بخش دیگری از سخنانش با تشریح اعتبارات این جمعیت نیز عنوان کرد: یکی از منابع درآمدی ستاد مرکزی جمعیت تولدی دوباره درآمدهای مراکز اقامتی کوتاه مدت است و این مراکز مبلغ 190 هزار تومان مطابق تعرفه سازمان بهزیستی را برای هر ماه از معتادان دریافت و برای مصارف جاری کمپها هزینه میکنند.
دیلمیزاده افزود: دومین منبع درآمدی حاصل از انعقاد قراردادهاست که در سال جاری برای اجرای پروژههای کاهش آسیب، از جمله مراکز گذری کاهش آسیب(DIC)، تلپر، آتریک و غیره 300 میلیارد تومان از مراکز بهزیستی استانها گرفته میشود. ////////
وی ادامه داد: از سال 88 تاکنون هزینههای جاری این مراکز افزایش و مبلغ پرداختی از سوی سازمان بهزیستی ثابت مانده است. به عنوان مثال در سال جاری سازمان بهزیستی 300 میلیون تومان به جمعیت تولدی دوباره پرداخت و جمعیت تولدی دوباره مبلغ 318 میلیون تومان هزینه کرد.
دیلمی زاده در ادامه عنوان کرد: به خاطر اجرای پروژه کاهش آسیب با دانشگاه علوم بقیه الله مبلغ 120 میلیون تومان درآمد داشتیم و منبع درآمد بعدی درآمدهای حاصل از آموزشهای جامع یکساله مددیاری به معتادان بهبود یافته مشغول به کار در مراکز و آموزشهای کوتاه مدت به NGOها و سایر کمپهاست که ماحصل آن برای جمعیت 200 میلیون تومان بوده است.
مدیر عامل جمعیت تولدی دوباره در ادامه عنوان کرد: منبع درآمدی بعدی درآمد حاصل از کمک شعبات استانی شامل استان فارس و آذربایجان شرقی بوده چرا که در این دو استان میزان مشارکتهای مردمی بالاست.
دیلمی زاده در ادامه گفت: 75 میلیارد تومان نیز از طریق اخذ قرارداد با وزارت کشور و کمیساریای عالی پناهندگان درآمد داشتیم و قراردادهای موردی نیز با شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر منعقد کردهایم.
وی در ادامه عنوان کرد: تمام درآمدهای فوق به خاطر انجام فعالیت و خدمتی به جمعیت تولدی دوباره پرداخت شد و درآمد بعدی این جمعیت درآمد حاصل از کمکهای بلاعوض و خیریه است که در طی آن سازمان بهزیستی مبلغ 150 میلیون تومان، جمعیت هلال احمر مبلغ 35 میلیون تومان و دفتر مشارکتهای مردمی ،ستاد مبارزه با مواد مخدر 50 میلیون تومان پرداخت کرده است.
دیلمی زاده در ادامه با بیان اینکه در سال گذشته مبلغ یک میلیارد تومان برآورد اعتبار جمعیت بود، عنوان کرد: این مبلغ برای سال آینده یک میلیارد و 500 میلیون تومان برآورد شده است.
مدیر عامل جمعیت تولد دوباره در ادامه اظهار کرد: در حال حاضر 86 معتاد بهبود یافته در ستاد مرکزی جمعیت تولدی دوباره مشغول به کار هستند که 65 نفر از کارکنان ستاد مرکزی از بیمه تامین اجتماعی برخوردار هستند و ماهیانه 38 میلیون تومان حقوق به کارکنان ستادی جمعیت پرداخت میشود.
وی در ادامه با اعلام چاپ و توزیع پنجاه میلیون تومان بن پنجاه هزار تومانی در میان واحدهای مددکاری شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فرمانداریها و شهرداریها عنوان کرد: این بنها از بیست تیرماه در اختیار معتادان کم بضاعت و بیبضاعتی قرار میگیرد که قصد درمان دارند.
مدیر عامل جمعیت تولد دوباره افزود: پس از اینکه مراکز بنها را در اختیار ما قرار دهند، به آنها وجه نقد پرداخت میشود؛ ضمن اینکه طرف قرارداد این بنها تنها مراکز جمعیت تولدی دوباره نیستند، بلکه کلینیکهای درمان سرپایی و مراکز اقامتی که از کیفیت مطلوبی نیز برخوردار هستند، طرف قرارداد این بنها هستند.
وی در پایان با تشریح هزینه کرد 150 میلیون تومانی کمک بلاعوض سازمان بهزیستی نیز گفت: 38 میلیون تومان از این مبلغ برای استانداردسازی و خرید تجهیزات برای مرکز MTC (مرکز اقامتی کوتاه مدت درمان با متادون) شیراز، 15 میلیون تومان برای تجهیز مرکز TC (اجتماع درمان محور) شیشه وردیج، 29 میلیون تومان برای تجهیز مرکز TC شیشه زنان و 20 میلیون تومان برای راهاندازی مرکز مداخله سریع شیشه که در هفته بهزیستی افتتاح میشود، اختصاص یافته است.
تولد دوباره مثل همیشه موفق عمل می نماید.مطلب خوبی بود