رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران گفت: متاسفانه در برخی خانوادهها ازدواج در سنین پایین انجام میشود و در سال ۸۹ حدود ۴۳هزار نفر ازدواج زیر ۱۵ سال داشتهایم که ثبت هم شده است. معتقدم ازدواج در سنین پایین عوارضی چون همسرآزاری و طلاق را در پی دارد.
به گزارش افکارنیوز ،موسوی چلک رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران در گفتوگو با ایلنا، با ابراز تاسف از ثبت ازدواج در سنین پایین توسط دفاتر ثبت گفت: سن ازدواج در کشور ما برای دختران حداقل ۱۳ سال است و مهم این است که سن اعلام شده هم پایین است چرا که دختر ۱۳ ساله خودش بچه است. نمیتواند وظایف مادری و همسری را به درستی ایفا کند.
وی تاکید کرد: چگونه یک کودک میتواند خانواده را مدیریت کند، مادر شود و بچه داری کند به همین دلایل ما شاهد کش و قوسهای زیادی در زمان تصویب این قانون بودیم.
موسوی چلک اظهار داشت: در سال ۸۹ حدود ۴۳هزار نفر ازدواج زیر ۱۵ سال داشتهایم که ثبت هم شده است. ممکن است برخی دیر شناسنامه گرفتهاند و افرادی نیز در خانوادههایی با شرایط خاص زندگی میکنند.
رییس انجمن مددکاران افزود: این ازدواجها گاهی تحمیلی است و در درون خانوادههایی با شرایط خاص و گاهی به دلیل فقر رخ میدهد و برخی خانوادهها با تحمیل شرایط به دختر او را بر سر سفره عقد مینشانند.
وی ادامه داد: آنچه مهم است این است که هیچ کس ازدواج در این سنین را تجویز نمیکند و کمترین انتظار ما این است که حداقل دفاتر ثبت، این ازدواجها را ثبت نکنند. برخی دفاتر ثبت حتی قانون را هم رعایت نمیکنند و ناظران دفاتر ثبت نظارت جدی ندارند.
وی گفت: افراد در سنین پایین نه با حقوق خود آشنایی دارند و نه با حقوق جنس مخالف خود، نه میتوانند مادر باشند و نه پدر و این موضوع بسیار ناراحت کننده است و اینکه مدیرکل ثبت احوال این خبر را اعلام کردند باید به وی تبریک بگوییم چرا که شهامت انتشار خبر را داشتهاند و قطعا این خبر دلسوزان اجتماعی و فرهنگی را به حرکت وا خواهد داشت.
وی اضافه کرد: برخی بچهها در خانوادههایی زندگی میکنند که بدون خواست خودشان ازدواج میکنند و این شرایط به آنها تحمیل شده است و طلاق، همسر آزاری، بزهکاری و بسیاری از آسیبهای اجتماعی نتیجه ازدواج در سنین پایین است و لازمه یک ازدواج موفق رسیدن به بلوغ اجتماعی است.