کد خبر: 4378 | تاریخ انتشار: ۰:۲۸:۵۲ - یکشنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۱ | ۷ نظر | |

یک مددکار اجتماعی خواستار صدور کارت سلامت برای زنان خیابانی شد

یک مددکار اجتماعی گفت: فقر اقتصادی و فرهنگی، نداشتن شغل، مهاجرت، ازدواج در سنین کودکی و آزارهای جنسی در دوران کودکی از مهمترین عوامل در بروز روسپی‌گری است.

به گزارش خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، لیلا ارشد در “میزگرد بررسی آسیبهای اجتماعی زنان خیابانی” که با حضور حبیب الله مسعودی فرید ـ مدیرکل امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور ـ و حسن موسوی چلک ـ رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران ـ به مناسبت هفته بهزیستی در ایسنا برگزاری شد، عنوان کرد: تاکنون با زن خیابانی مواجه نبوده‌ام که این کار خوشایندش باشد و با لذت آن را انجام دهد؛ اغلب آنها در سخت‌ترین شرایط ناچار به تن‌فروشی شده‌اند و همیشه از نظر اعتقادی و اخلاقی خود را گناهکار می‌دانند.

وی در ادامه با تاکید بر تاثیرگذاری «فقر اقتصادی و فرهنگی» و نداشتن اشتغال در ورود این زنان به این چرخه، ‌عنوان کرد: بسیاری از این زنان ناچارند بخشی از هزینه‌های مواد مخدر و دیگر هزینه‌های پدران و همسران خود را تامین کنند.

این مددکار اجتماعی همچنین افزود: بسیاری از این زنان، سابقه آزارهای دوران کودکی بخصوص آزارهای جنسی را با خود دارند و این امر حتی یکی از اصلی‌ترین عوامل انحراف آنهاست.

ارشد همچنین با تاکید بر نقش فقر و مهاجرت در خیابانی شدن زنان گفت: در بسیاری مواقع مهاجرت پدیده خوبی است، اما در برخی موارد نیز مهاجران موفق نیستند و مهاجرانی که حاشیه‌نشینی را انتخاب کرده و امکان دسترسی به منابع را ندارند به سمت آسیب‌های اجتماعی سوق می‌یابد.

وی در ادامه عنوان کرد: ازدواج در سنین کودکی نیز از دیگر عوامل موثر در این پدیده نابهنجار اجتماعی است، چرا که این زنان را در مسیر ارتباطات نامناسب قرار می‌دهد که خود آغازی بر مقوله روسپی‌گری است.

این مددکار اجتماعی در ادامه با اشاره به تحقیقی که در سال 87 به روی جمعی از زنان ساکن مراکز بازپروری انجام شد، گفت: طبق این تحقیق 90 درصد این زنان بیکار بوده‌اند و این امر حکایت از این می‌کند که این زنان به علت نداشتن شغل مناسب و برای کسب درآمد به تن‌فروشی روی آورده‌اند.

ارشد همچنین با اشاره به جرم بودن پدیده روسپی‌گری در کشور، اظهار عقیده کرد: این موضوع دسترسی به زنان خیابانی را کاهش می‌دهد، چرا که آنها به مراکز مداخله در بحران و بازپروری مراجعه نکرده و تنها با حکم قضایی روانه مراکز می‌شوند و انجام برنامه‌ریزی‌ها برای آنها و برقراری ارتباط مناسب و جذب آنها به چرخه توانمندسازی را دشوار می‌کند.

این مددکار اجتماعی در ادامه تاکید کرد: لازم است نوع نگاه به این زنان تغییر یابد، چرا که صدها برابر این زنان، مردانی داریم که طالب و مشتری این زنان هستند و در اغلب کشورهای دنیا پیکان قوانین مجرمانه به سوی مردانی است که مشتری این زنان هستند.

وی ادامه داد: نرخ خود فروشی در خیابان حداقل است و این زنان در معرض انواع خشونت‌ها و بیماری‌ها قرار دارند، چرا که زنی که به یکباره توسط چند نفر مورد تجاوز قرار می‌گیرد، نمی‌تواند در آن شرایط و ضرب و شتم، از سلامتی‌اش دفاع کند.

ارشد در ادامه تاکید کرد: نیاز است برای حمایت از زنان خیابانی، مراکز امداد رسانی خیابان و محلات ایجاد شود تا اعتماد آنها جلب شده و بتوانند طرح مساله کنند.

این مددکار اجتماعی در ادامه تاکید کرد: لازم است در این مراکز بر روی مسائل بهداشت، درمان، بیماری‌های روانی و مقاربتی این زنان کار شود؛ همچنین تلاش شود این زنان در معرض خشونت کمتری قرار بگیرند.

به گفته وی، نرخ درآمد و نوع شغل این زنان و آسیب‌هایش به گونه‌ای است که پس از ورود به این چرخه بازگرداندن آنها را دشوار می‌کند و این موضوع بر ضرورت پیشگیری تاکید می‌کند.

RelatedPost

استفاده از این مطلب با ذکر منبع بلامانع است
کلمات کلیدی این خبر: , ,


۷ دیدگاه مطلب براي " یک مددکار اجتماعی خواستار صدور کارت سلامت برای زنان خیابانی شد " ارسال شده است.

  1. محمدرضا گفت:

    سلام
    خیلی هم خوبه اتفاقا یکی از دوستان هم میگفت کشور تایلند روسپی هاش کارت سلامت دارن حتما ماهم با حرکتی که به سمت غرب داریم و فراموشی دین و آیینمون باید این کار رو بکنیم.
    شما فکر میکنین این کار ثمر مثبت هم داره؟؟؟
    اون زن خیابانی که بیماری مقاربتی داره میاد بره مرکز بهداشت کارت سلامت بگیره؟؟ یا میره با خیال راحت جعل شده میگیره به کارش ادامه میده؟؟
    دیگه کسایی که دنبال این روسپی ها میگردن میرن دنبال کارت سلامت دارشون یعنی اونا دیگه تو بورس هستند.
    شما که خانم ارشد از این طرح ها میدین خوب دنبال خانه عفاف هم باشین دیگه!! که همشون جمع بشن یک جا که هم کنترل سلامت بیشتر باشه هم از خطرات آزار و اذیت به دور باشن هم خوب و بد تو جامعه قابل شناسایی باشند.اینجوری مزاحمت هاا واسه نوامیس مردم هم کمتر میشه چون کسایی که اهلش هستند میرن تو محلش که شرایطش هست نه خیابان جلو ناموس مردم ترمز بزنن
    تو جلسات پیشگیری حتما این موضوع رو مطرح کنین شاید کاربردی تر باشه!!!!
    واقعا که!!!!
    ادمین سایت امیدوارم این نظر من حتما درج بشه اگه هم میشه جواب داده بشه

  2. مهسا گفت:

    سلام.اقای محمد رضا به نظرتون احترام میذارم اما شما از دیدگاه خودتون به مسئله نگاه میکنین این واقعیتیه که هست و نمیشه انکارش کرد پس بهترین راه به خصوص در این شرایط استفاده هر چه بیشتر از نظرات موثر انسانهایی مثل خانم ارشد هست.اگه شما نظر بهتری دارید میتونید مطرح کنید و انتقاد سازنده داشته باشید.
    راستی شما مددکارید؟

  3. محمدرضا گفت:

    سلام خانم مهسا||
    منم به غیر واقعیت بودن این پدیده حرفی نزدم
    دیدگاه من یه دیدگاه اجتماعی هست با نظر خانوم ارشد زیاد موافق نیستم کارت بهداشت صادر بشه خیلی هم خوبه ولی کمکی به حل این معضل نمیکنه
    منم یه نظر در سطح نظر خانم ارشد دادم اگه مطالعه بکنین نطر بنده را.
    ایشون با تحقیقی که کردن در سال ۸۷ به نتیجه عالی رسیدن پس نتیجه خودشون را دنبال کنن مراکز بازتوانی و بازپروری را پشتیبانی کنن دنبال منابع و بودجه در حد ایده آل که نه در ححد نرمال برسن.
    نه این زنان را چند روز تو این مراکز نگهدارند و موقعی که میخوان از این مراکز خارج بشن ماشین ها صف کشیده باشن اگه شما ندیدین بنده خوب دیدم
    بنده دانشجوی مددکاری اجتماعی هستم

  4. مهسا گفت:

    نظر شما محترم و خوب اما من هم مطمئنا اون چیزی که شما دیدید حتی بیشتر از شما دیدم اگه هنوز وارد کار نشدید امیدوارم هر چه سریعتر وارد کار بشید .لطفا به عنوان یه مددکار قضاوت و پیش داوری نکنید هر طرحی ابتدای اجرایی شدن و حتی مطرح شدنش با مقاومت هایی مواجه میشه و حتی شاید جلوی اجرایی شدنش رو بگیرند و گاها همراه با نقاط ضعفی میتونه باشه اما اگه این طرح اجرایی بشه این افراد که انسان هستند میدونند که نهادهایی هم هست که به کارهای اونا نظارت و رسیدگی کنه …در مورد نوامیس که اشاره شد من که یه خانم هستم این افراد رو از چند کیلومتری می تونم تشخیص بدم و اون فردی که دنبال خانم های روسپی باشه خودش هم مکانش رو بلده هم میشناسه این افراد رو .مزاحمت ها برای نوامیس ابعاد دیگه ای داره که می تونه بررسی بشه.یه نکته ی قابل توجه دیگه در مورد آقایونی هست که دنبال این افراد هستند لطفا تک بعدی به مسئله نگاه این افراد هم انسانهایی هستن که دارن تو جامعه زندگی میکنند و باید نهادی باشه که به این امور رسیدگی کنن به عنوان جزئی از جامعه…

  5. محمدرضا گفت:

    شما که چند بعدی میبینی زندگی و روزگار را مثل سینما ۵بعدی میبینی یه چیزی بگو در رفع مشکل این روسپی ها باشه نه تشویق واسه ادامه کارشون. نه تقویت بنیه این کار که از دید اسلام و اخلاق انسانی منع شده.
    همیشه در بین کسایی که صاحب نطر هستند برای اینکه بگن نظر ما جامعه گرا و کلی گرا هست نظر دیگران را تک بعدی خطاب مبکنن مثل شمااین چیز طبیعی هست و جدید نیست.
    من مراحل اداری و اجرایی و مصوبات و منفعلات این قضیه و تصویب قانون و شرایطش رو نگفتم نه خواستم حتی نگفتم که شما میگین گیر و داد داره اصلا جواب حرف من این نبود نمیدونم با چه انگیزه ای این رو مطرح کردین.
    یا به قول سخنرانان در بحث ها شما خخلت مبحث کردین. موضوع رو عوض کردین.
    در رابطه با اون آقایونی که گفتین اگه جاشو بلد بودن تو کوچه خیابان پرسه نمیزدند امیدوارم تو بازار کاری که هستین به جامعه بیشتر با دید چند بعدیتون نگاه کنین.

  6. مهسا گفت:

    سلام اقای محمد رضا حالا چرا اینقد عصبی هستین!!!!سر کلاس یا تو مجلس برای قانون گذاری نیستید که!!!!بهتره یه کم در انتخاب کلماتتون تجدید نظر کنید

  7. حسن گفت:

    از من میشنوید با دختر و خانوم جماعت بحث نکنید چون بجایی نمیرسید. فقط یه سری حرفای تکراری بلدن و دنیا رو خیلی ساده و سطحی نگاه میکنند. واسه همین چون من میدونم اینا چقدر سطحی فکر میکنن باهاشون کاری ندارم. سعی میکنم کار خودمو بکنم خخخخ

ارسال نظر


آخرین موضوعات