به گزارش خبرنگار«اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، همایون هاشمی در دومین روز از همایش کشوری بررسی راهکارهای ارتقاء سلامت اجتماعی کودکان که در سالن اجتماعات تبلیغات اسلامی استان قزوین برگزار شد، خشونت علیه کوکان را مسئلهای جهانی دانست که در کشورهای اروپایی و آمریکایی آمار تکاندهندهای از آن وجود دارد.
وی افزود: در ایران با توجه به اینکه فرزند را یک هدیهالهی میدانند وضعیت خشونت علیه کوکان نسبت سایر کشورها بهتر است؛ آزار و خشونت علیه کودکان به ظاهرامری ساده و تربیتی است در حالی که با بالارفتن سن این کودکان پیامدهای خشونت در کودکی دررفتار آنها کرد، پیدا میکند.
رییس سازمان بهزیستی گفت: دوران کودکی مهمترین دوران رشد و تکامل انسان است و در صورتی که در این دوران تربیت به طور صحیح انجام بگیرد در آینده جوانان برومند تحویل جامعه خواهیم داد.
هاشمی رسیدگی به کودکآزاری، خشونت و سوءرفتارعلیه کودک را جزو وظایف مهم سازمان بهزیستی خواند و خاطرنشان کرد: کودکآزاری پیامدهای خطرناکی در پیش دارد و میتواند در آینده این کودکان را به سمت انحراف بکشاند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: با توجه به خطرات کودکآزاری و ایجاد مشکل تا پایان عمر برای کودک ، این عمل جرم محسوب شده و قوه قضاییه با فرد خاطی برخورد میکند.
هاشمی در ادامه اظهارکرد: پیشگیریی از آسیبهای اجتماعی یکی دیگر از وظایف سازمان بهزیستی است که ما باید فعالیتهای خود را با مسائل دینی منطبق کنیم و نگاه دینی و سیره نبوی را در مورد خشونت و بدرفتاری بررسی کرده و شیوه درست را الگوی خود قرار دهیم.
وی با تاکید بر لزوم تشکیل قطب علمی در دانشگاهها در موضوع کودکی و نوجوانی گفت: با ریزبینی و توجه به امروز و رصد گذشته برای مدیریت آینده بر اساس مفاهیم و تولید محتوا برنامهریزی کرد.
رییس سازمان بهزیستی در ادامه با اشاره به سابقه 33 ساله خدمات مددکاری و اجتماعی سازمان بهزیستی و اعلام رضایت از آن، بر لزوم به روزرسانی این خدمات تاکید کرد و گفت: حلقه مفقوده این سازمان عدموجود ارتباط صحیح با مبحث سلامت است که بعد از 33 سال متوجه این فقدان شدیم؛ هماکنون سعی بر ارتباط بیشتر با مولفههای مرتبط با سلامت داریم.
وی ادامه داد: این سازمان مددکار محوراست و 109 فعالیت از جمله فرآیند پرداخت مستمری و یارانه، اورژانس اجتماعی 123، ارتقاء صیانت از کودکان، آموزش مهارتهای زندگی همچنین طی دو سال اخیرایجاد گفتمان و دیالوگ سازمانی و استقرار نظام جدید سازمان بهزیستی و نوسازی را انجام میدهد.
هاشمی همچنین اعلامکرد: در کشور ظرفیتهای زیادی وجود دارد و باید نخبگان عرصهها را شناسایی کنند؛ سازمان بهزیستی نیز با برگزاری این همایش به منظورهمافزایی و ظرفیتسازی در این عرصه گام برداشته است.
وی در ادامه عنوان کرد: برای کاهش مشکلات باید بستر و شرایطی ایجاد کرد که خیران وارد عرصه پیشگیری شوند و زمینه ازدواج، مسکن و ترک اعتیاد جوانان را مهیا کنند تا زمینه ایجاد خانوادهای سالم فراهم شود.
یکی از دلایلی که باعث میشود که شیوع کودک آزاری در ایران کمتر از سایر کشورها برآورد شود، نبود سیستم جامع و یکپارچه در خصوص جمع آوری آمارکودکان آزار دیده است و دیگری تفاوت های فرهنگی در تعریف مصادیق کودک ازاری است. برای مثال یکی از اشکال کودک آزاری ، غفلت و بی توجهی است که بر طبق بررسی های سازمان بهداشت جهانی شیوعی در حدود ۳۴درصد داشته ولی در ایران کمتر این مورد گزارش میشود و به عنوان کودک ازاری مورد توجه قرار میگیرد.اگر شیوع این آسیب در کشورهای اروپایی و امریکایی بالاتر از کشور ما به نظر میرسد این است که بیش از ۱۰۰سازمان، مراکز خصوصی و کانون های داوظلبانه و بیمارستان ها و…در این زمینه مشغول فعالیت هستند و آمارها به واقعیت نزدیک تر است و نیروهای انسانی متخصص به درستی همه ی اشکال کودک آزاری را شناسایی می کنند و بموقع هم وارد عمل میشوند.
وقتی که من در سال ۱۳۸۸ به مسئله ی سالمندازاری در پایان نامه ام پرداختم هرگز فکر نمیکردم که به آن اندازه شیوع داشته باشد و ما از آن غافل باشیم.در مورد سایر اسیب های اجتماعی هم همین گونه است . جامع نبود آمار و ارقام ها دلیل بر کم بودن آن نیست. همچنین آمارهای اورژانس های اجتماعی هم بنا به دلایلی که در اینجا مجال ان نیست، قطعیت لازم برای استناد کردن را ندارد.