یک جامعه شناس و استاد دانشگاه، درمان اعتیاد را یک امر شدنی دانست و گفت: این بیماری مزمن، درمان دارد و درمان آن باید به صورت تیمی و با حضور متخصصین مختلف نظیر روانپزشک، روانشناس، مددکار و…انجام شده و دلایل اعتیاد شناسایی و فرایند بهبود و درمان صورت گیرد.
علیرضا ایزدپور در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه سمنان، افزود: سیستم قاچاق مواد مخدر یک سیستم هوشمند است که امروزه سود آورترین برنامه ریزی آنان در بازار بکر و دست نخورده اعتیاد زنان تمرکز یافته است.
وی اضافه کرد: تا چند سال گذشته تنها 2 یا 3 درصد از جامعه زنان کشور دچار آسیب خانمان سوز اعتیاد بودند و این در حالی است که امروز آمارها رقمی بالغ بر 8 درصد را نشان می دهد و این نشاندهنده تمرکز برنامه ریزیها بر روی بازار بکر زنان است.
مدرس دانشکده روانشناسی دانشگاه سمنان، اظهار کرد: اکثر صاحبنظران مسائل اجتماعی، اعتیاد را به عنوان جدی ترین و مهمترین آسیب تهدیدکننده جامعه میشناسند و متأسفانه امروزه این بلای قرن، بنیان تعداد زیادی از خانوادهها را سست کرده و آن را از هم می پاشد.
این جامعه شناس با بیان اینکه در گذشته هر گاه سخن از اعتیاد و معتاد به میان می آمد، ذهن و فکر افراد به سمت مرد مسن 50 ،60 ساله ای می رفت که به موادمخدر سنتی نظیر تریاک اعتیاد داشت، خاطرنشان کرد: اما امروز، جوان گزینی اعتیاد، بزرگ ترین درد جامعه است و کراک، شیشه، قرصهای روانگردان و… نیروهای جوان جامعه را در خود غرق کردهاند.
وی در پاسخ به این پرسش ایسنا که عمده ترین دلایل پایین آمدن سن اعتیاد در ایران چیست، گفت: عوامل مختلفی در پایین آمدن سن اعتیاد دخیل است و به طور مثال در مورد قشر نوجوانان؛ حضور در گروه دوستان و دسترسی آسان به مواد مخدر و… از مهمترین عوامل مؤثر در اعتیاد نوجوانان است.
ایزدپور با بیان اینکه آسیبهای اجتماعی ناشی از مجموعهای از علتهاست، خاطرنشان کرد: کنجکاوی، گروه همسانان و دوستان، بیماری، باورهای نادرست، فقر و حتی ثروت و… از جمله علل اعتیاد در افراد مختلف است.
مدیرعامل بنیاد صیانت از خانواده استان سمنان، افزود: در بحث اعتیاد باید بر روی محورهایی نظیر مبارزه با توزیع مواد مخدر، پیشگیری و آگاهی بخشی به جوانان، درمان و… مولفههایی از این دست برنامه ریزی و راهکارهای لازم اندیشیده شود.
این جامعه شناس سمنانی اذعان داشت: در مجموع خانواده، رسانههای گروهی، آموزش و پرورش… باید مهارتهای زندگی را به جوانان بیاموزند و به انحاء مختلف آنها را در برابر بیماری اعتیاد واکسینه کنند.
ایزدپور اعتیاد را یک بیماری دانست و گفت: این بیماری مزمن درمان دارد و درمان آن باید به صورت تیمی از متخصصهای مختلف نظیر روانپزشک، روانشناس، مددکار و… انجام شده و دلایل اعتیاد شناسایی شود تا درمان صورت گیرد.
وی اذعان داشت: فعالیتهای فرهنگی برای مبارزه با آسیبهای اجتماعی هزینه بر و دیر بازده است اما قطعأ سرمایه گذاری در این زمینه یک ضرورت است و باید متخصصین حوزه های اجتماعی در این زمینه برنامه ریزیهای لازم را انجام دهند.