رئیس مددکاری اجتماعی و روانشناسی معاونت اجتماعی پلیس: با تأسیس معاونت اجتماعی در سال 78 و پس از راهاندازی مددکاری اجتماعی، بسیاری از مراجعات به کلانتریها که در پی مشکلات اجتماعی انجام میگیرد قبل از ارجاع به دادگاه با مشاوره کارشناسان دایره مددکاری اجتماعی کلانتری حل و فصل میشود.
بیشترین تعداد مراجعان به مددکاری اجتماعی کلانتریها، اختلافات خانوادگی را مطرح میکنند که اکثر آنها پس از انجام مشاوره و بدون شکایت از کلانتری خارج میشوند.
سرهنگ علیرضا حمیدیفر، رئیس مددکاری اجتماعی و روانشناسی معاونت اجتماعی پلیس در گفتوگو با شوک از کاهش شکایات پس از راهاندازی مددکاری اجتماعی در کلانتریها خبر داد و گفت: با تأسیس معاونت اجتماعی در سال 78 و پس از راهاندازی مددکاری اجتماعی، بسیاری از مراجعات به کلانتریها که در پی مشکلات اجتماعی انجام میگیرد قبل از ارجاع به دادگاه با مشاوره کارشناسان دایره مددکاری اجتماعی کلانتری حل و فصل میشود.
وی افزود: پلیس به عنوان ضابط قوه قضاییه و قوه قضاییه به عنوان نهادی که باید با جرائم برخورد کند باید نسبت به ابعاد مختلف جرائم شناخت داشته باشند.
در همین رابطه نیروی انتظامی و پلیس به این نتیجه رسید که بسیاری از مشکلات و مسائل اجتماعی راهکار انتظامی ندارند و این مسائل را باید از طریق اجتماعی حل کرد. برای در پیش گرفتن چنین رویهای نیاز به آموزش، تربیت و شناخت وجود دارد. به همین دلیل نیز بخش مددکاری اجتماعی در نیروی انتظامی و پلیس راهاندازی شده است. در واقع معاونت اجتماعی که مددکاری زیرمجموعه آن است نقش پل ارتباطی میان مردم و نیروی انتظامی را ایفا میکند و پلیس از طریق این معاونت ارتباط خود با مردم را استحکام میبخشد.
سرهنگ حمیدیفر در خصوص پرسنل مددکاری اجتماعی پلیس گفت: این بخش از معاونت اجتماعی وظیفه مشاوره و مددکاری اجتماعی را به عهده دارد و افرادی که حداقل تحصیلات آنها لیسانس است وظیفه مشاوره روانشناسی، مطالعات خانواده و… را انجام میدهند. در حال حاضر 40 مرکز بزرگ در کشور وجود دارد و در اکثر کلانتریها نیز دایره مددکاری اجتماعی فعالیت میکند.
در این دایره خدماتی همچون مشاوره روانشناسی، خانواده، ازدواج، مباحث شغلی و… به صورت رایگان در اختیار مردم قرار میگیرد. مراکز مشاوره ما دارای مجوز سازمان نظام روانشناسی است و ارتقای آموزش پرسنل و کارشناسان از طریق همین سازمان و همچنین مراکز علمی و دانشگاهی صورت میگیرد و تعامل علمی موجود مددکاری اجتماعی پلیس را در سطح بالایی قرار داده است.
وی میگوید: 30 درصد از مراجعانی که به کلانتریها روی میآورند به دایره مددکاری معرفی میشوند. پروندههایی با موضوع اجتماعی در کلانتریها ابتدا به دایره مددکاری ارجاع میشوند که با مشاورههای صورت گرفته مراجعان یا متقاعد میشوند یا به دادگاه میروند. در یک سال گذشته حدود 300 هزار مراجعه به دوایر مددکاری صورت گرفته که از این بین 70 تا 80 درصد از پروندههای مراجعان با مصالحه از چرخه ارجاع به دادگاه خارج شدهاند.
رئیس مددکاری اجتماعی پلیس بیشتر مراجعات را مربوط به بحث طلاق دانست و افزود: در اکثر موارد معضلهای موجود حل و فصل شدهاند و در واقع مددکاری اجتماعی وظیفه پیشگیری را انجام میدهد و براساس تحقیقات، کودکان طلاق 70 درصد بیشتر از سایر کودکان در معرض ابتلا به بزهکاری قرار دارند، به همین دلیل در این خصوص جدیت بیشتری در مددکاران پلیس وجود دارد و کارشناسان ما در رابطه با طلاق کار مهمی انجام میدهند و با ارائه مشاورههای سنگین مانع ارجاع پرونده زوجها به دادگاه میشوند.
سرهنگ حمیدیفر، 70 درصد از مراجعات را ناشی از اختلافات خانوادگی دانست و تصریح کرد: نزاع همسایگان، درگیریهای محیطی و دختران فراری بقیه مواردی است که در مددکاریها مطرح میشود.
شوک