کارشناس مسوول آسیبهای اجتماعی بهزیستی خراسان شمالی گفت: فقر فرهنگی خانوادهها، تهدیدی برای خیابانی شدن کودکان است.
حمید خوجانی در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان شمالی افزود: یکی از علل خیابانی شدن کودکان، نا آگاهی و نداشتن مهارت زندگی در خانوادههاست.
وی ادامه داد: کودکان خیابانی افراد زیر 18 سال هستند که در شهرها برای ادامه بقاء مجبور به زندگی و فعالیت کاری همچون دست فروشی، وزن کشی و آدامس فروشی در خیابان هستند.
خوجانی اظهار داشت: این مرکز با ارائه خدمات مددکاران اجتماعی توسط مصاحبه و مشاوره با کودکان خیابانی، تماس با خانوادهها و انتقال مهارت زندگی به دنبال ارتقاء سطح کیفی زندگی کودکان خیابانی و سالم سازی محیط در شهرها می باشند.
وی بیان کرد: آگاه سازی خانواده کودکان خیابانی از منابع حمایتی جامعه به منظور حمایت مالی و بازتوانی و استقلال نسبی از دیگر خدمات این مرکز است.
این مسوول توضیح داد: آموزش مهارتهای نه گفتن جهت پیشگیری از اعتیاد و سایر مشکلات اجتماعی، بررسی وضعیت هوشی و عملکرد عاطفی و همچنین تاییدیه و گزارش جامع از وضعیت کودک و در نهایت تدوین یک برنامه مشاوره و درمانی کودک از جمله خدمات ارائه شده روان شناسی مرکز ساماندهی و نگهداری کودکان خیابانی است.
وی در ارتباط با زمان نگهداری کودکان خیابانی در این مرکز بیان کرد: کودکان خیابانی یک دوره 20 روزه در مرکز اقامتی نگهداری می شوند و تیم تشخیص مرکز برنامههای کمکی تدوین می کند.
خوجانی هدف اصلی مرکز ساماندهی و نگهداری کودکان خیابانی را تحویل به خانوادهها بیان کرد.
کارشناس مسوول آسیبهای اجتماعی بهزیستی افزود: پس از 20 روز نگهداری کودکان خیابانی در صورت نیاز یک دوره 20 روزه دیگر نیز نگهداری خواهند شد.
خوجانی تاکید کرد: در صورت صلاحیت نداشتن خانواده کودک برای نگهداری، کودک وارد مرکز شبه خانواده و زیر نظر بهزیستی حمایت خواهد شد.