ما در روایات داریم که اگر همه گناهان را در یک اتاق جمع کنیم کلید ورود به اتاق دروغ است و با اینکه در دین ما دروغ تا این اندازه مذموم و قبیح است اما متاسفانه شاهد رواج این مسئله هستیم باید در حوزه اخلاق اجتماعی کار بیشتری شود و باید این موضوع که به یک عادت اجتماعی تبدیل شده بر طرف شود.
ایلنا: رییس انجمن مددکاران اجتماعی گفت: متاسفانه پدیده شوم دروغگویی در جامعه رواج یافته است و افراد برای آنکه فشاری را از خود کم کنند مجبور به دروغ گفتن می شوند.
سید حسن موسوی چلک در گفتوگو با خبرنگار ایلنا گفت: یکی مولفه مهم در اجتماع صداقت است و عکس آن دروغ است و متاسفانه امروز در جامعه این موضوع رواج یافته است و دلیل رواج آن این است که افراد به این نتیجه رسیدند که با دروغ گفتن زودتر به نتیجه می رسند.
وی افزود: فرد وقتی دروغ می گوید می خواهد بار روانی مشکلی که برایش به وجود آمده است را بر طرف کند و متاسفانه مشکل حادی که گریبانگیر جامعه شده است این است که مردم دروغ را بهتر از راست باور می کنند.
وی اضافه کرد: در دوران کودکی وقتی کسی دروغ می گفت بلافاصله به او می گفتند دروغگو دشمن خداست. وقتی بزرگتر شدیم متوجه شدیم که دروغ گفتن یعنی این که یک موضوع را غیر واقعی جلوه دادن اما علیرغم همه این تاکیدات دلیل اینکه چرا دروغ می گوییم این است که دروغ می گوییم، چون خرجی ندارد، کنتور نمی اندازد، به نظر می رسد مردم زودتر باور می کنند. به عنوان مثال اگر کارمندی دیر بیاید سر کار، وقتی دلیل دیر آمدن را بی حالی خود بگوید کسی باور ندارد ولی اگر بگوید فرزندم بیمار بود سریع باور می کنیم و حرفش را می پذیریم.
این مددکار اجتماعی تصریح کرد: اگر دانش آموزی دلیل واقعی انجام ندادن تکلیفش را بگوید شاید باور نکنیم ولی اگر بگوید مادر بزرگم فوت کرده باور می کنیم و متاسفانه رفتار متولیان آموزشی نیز از به گونه ای است که فرد از کودکی می آموزد که برای رسیدن به نتیجه می تواند دروغ بگوید.
وی خاطر نشان کرد: مشکل وقتی حادتر می شود که مردم از زبان مسولان دروغ بشنود. وعده هایی که عمل نمی شود، چرا باید مردم از زبان مسولان دروغ بشنود. یک جایی مسئولی حرفی را می زند و بعد آن را تکذیب می کند. یا اینکه وعده ای می دهد و به آن عمل نمی کند.
وی افزود: دروغ بی اعتمادی را در جامعه افزایش می دهد و متاسفانه ما دیدیم که در یک سریال پر بیننده که توسط صدا و سیما در چند سال گذشته پخش می شد شخصیت خالی بند سریال به نام بهروز پیرپکاجکی چهره محبوب سریال می شود و برای جامعه جذابیت بیشتری پیدا می کند و نقش هایی دیگر در سریال های مشابه نیز در جامعه تاثیرگذار بودند و هستند.
رییس انجمن مددکاران اجتماعی کشور اظهار داشت: صداقت حلقه مفقوده رشد و تعالی جامعه ماست و باید به این موصوع با دقت بیشتری نگریست.
وی گفت: ما در روایات داریم که اگر همه گناهان را در یک اتاق جمع کنیم کلید ورود به اتاق دروغ است و با اینکه در دین ما دروغ تا این اندازه مذموم و قبیح است اما متاسفانه شاهد رواج این مسئله هستیم باید در حوزه اخلاق اجتماعی کار بیشتری شود و باید این موضوع که به یک عادت اجتماعی تبدیل شده بر طرف شود.