کد خبر: 6864 | تاریخ انتشار: ۰:۰۱:۰۸ - سه شنبه ۱۴ خرد ۱۳۹۲ | بدون نظر | |

کدام نهاد متولی حوزه آسیبهای اجتماعی در استان البرز است ؟

در نگاهی جامعه شناختی و همینطور از منظر روانشناسی اجتماعی ، وجود آسیبهای اجتماعی تا زمانیکه جامعه را دچار صدمات جدی نکرده است، هم طبیعی است و هم قابل تحمل. اگر دیدی آرمانگرایانه و ایده آل گرایانه نداشه باشیم ، آسیب اجتماعی در ابعاد مختلف آن( فقر، اعتیاد ، الکل، دزدی ، تکدی گری ، روسپیگیری ، دروغگویی ، خشونت ورزی ، بیکاری ، کودک آزاری ، همسر آزاری ، جرایم رایانه ای و …) در هر جامعه ای بعنوان یک واقعیت می تواند وجود داشته باشد.index
اما آنچه که مهم است و قابل توجه ، اینست که اگر حجم و عمق این آسیبها در بستر زمانی رو به فزونی رفته و سلامت اجتماعی را به خطر بیندازد و اگر در روند توسعه اجتماعی و بهزیستی عمومی با حرکتی فلج گونه روبرو شویم ، دیگر نمی توان به این پدیده بعنوان یک واقعیت اجتماعی طبیعی نگاه کرد. با پرهیز از هر گونه شعار گویی و متهم کردن این و آن ، می بایست پذیرفت که آسیبهای اجتماعی رو به افزایش است و به تبع آن مشاهده تبعات آن ملموس تر . آژیرها به صدا در آمده اند ، گوشهای متولیان این حوزه ضعیف می شنود؟
اگر به دنبال چرائی این افزایش باشیم ، اگر چه متغیرهای متعدد در ظهور و بروز آن دخیل اند، اما آنچه که مهم تر است اینست که هیچ نهادی بطور جدی متولی و مسئول نیست؟ در استان البرز ، اداره کل بهزیستی ، دفتر آسیبهای اجتماعی دست اندر کار تلاشی است برای رویارویی با این پدیده ترسناک (آسیبهای اجتماعی) اما آیا می توانیم توقع داشته باشیم که در رویارویی با این معضل اجتماعی یک نهاد توان لازم را برای کنترل آن داشته باشد؟ آیا سازمانها و نهادهای دیگری که در این شهر وجود دارند مسئول نیستند و اگر هستند با چه قدرت و سرمایه ای برای رویارویی بلند شده اند؟ دادگستری و نیروی انتظامی ، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ، آموزش و پرورش ، شورای شهر و شهرداری ، استانداری و فرمانداری ، همه و همه از مجموعه یکپارچه شهری هستند که اگر برنخزیند و یاری نکنند با فاجعه اجتماعی و انسانی روبرو خواهیم بود.
بی تعارف، حداقل حرکتها صورت گرفته است ، شاید به این دلیل که احساس خطر نشده است!! چراغهای قرمز روشن شده اند ، همگی در یک قایق نشسته ایم و نمی توانیم به سوراخ کردن نقطه ای ازقایق توسط یکنفر بی توجه باشیم. لازم است اجماعی صورت بگیرد ، تمامی نهادها ، کارشناسان ورزیده خود را در حوزه اجتماعی و آسیبهای اجتماعی وارد کنند تا با قدرت اندیشه و سرمایه مشترک به تدوین برنامه های کاربردی برای مهار آسیبها پرداخته شود. کاری که در حوزه دفتر آسیبهای اجتماعی بهزیستی استان البرز با راه اندازی 5 پایگاه خدمات اجتماعی آغاز شده است و در سطحی وسیعتر ، برنامه ای که توسط آقای خواجوی معاونت محترم دادستانی در امر پیشگیری از وقوع جرائم با تفکرطراحی اتاق فکر ( مجموعه ای از اندیشمندان آسیبهای اجتماعی) کلید خورده است.
معتقدم که دیگر برای پرداختن به این پدیده تلخ نباید به دعوت بپردازیم یا منتظر حضور باشیم . یک اجبار قانونی در تمامی سازمانها و نهادها شکل بگیرد تا بر اساس مسئولیت اجتماعی و سازمانی به کنترل و پیشگیری آسیبهای اجتماعی پرداخته شود.

جبارزاده
مددکار اجتماعی

موسس و مسئول فنی کلینیک مددکاری اجتماعی آیدا
مدیر پایگاههای خدمات اجتماعی حصار ، خرمدشت ، فردیس ، اسلام آباد وحیدر آباد

RelatedPost

استفاده از این مطلب با ذکر منبع بلامانع است

ارسال نظر


آخرین موضوعات