کد خبر: 7042 | تاریخ انتشار: ۰:۰۱:۵۳ - دوشنبه ۳ تیر ۱۳۹۲ | بدون نظر | |

اجرای طرح محب در راستای کاهش آسیب های اجتماعی

کارشناس مسئول طرح “محب” در معاونت مشاوره و امور روانشناختی مرکز توسعه و پیشگیری بهزیستی کشور، اجرای این طرح را ارائه خدمات تخصصی عنوان کرد و بیان داشت: این خدمات شامل افراد آسیب‌پذیر اعم از کودکان، سالمندان و زنان است که بیشتر در معرض خطر حادثه قرار دارند.

به گزارش خبرنگار مهر، شبنم میربیگی پیش از ظهر شنبه در نشست توجیهی طرح محب در اداره کل بهزیستی استان سمنان با اشاره به اینکه طرح محب با هدف آماده سازی جامعه و ارتقاء دانش مردم محلات در خصوص مداخلات و حمایتهای روانی اجتماعی پس از بلایا، به منظور عکس العمل سریع برای کاهش خسارات و مشکلات کوتاه مدت و بلندمدت ناشی از بحران و نهایتا کاهش آسیب و پیشگیری از آن اجرا می شود گفت: توانمندسازی مردم محلات از جمله خدمات بخش دولتی در این طرح است.

وی تصریح کرد: به‌منظور آمادگی در برابر حوادث و مقابله با بحران و همچنین رسیدگی به حال مردم حادثه دیده در مناطق و محله‌های مختلف، توانمندسازی مردم هر محل لازم و ضروری است.

طرح محب از تیر ماه جاری توسط بهزیستی اجرایی می شود

کارشناس مسئول طرح “محب” در معاونت مشاوره و امور روانشناختی مرکز توسعه و پیشگیری بهزیستی کشور، از اجرای این طرح به صورت استانی و با حضور مؤسسات غیردولتی فعال در شهرستانهای استان سمنان از ابتدای تیرماه خبر داد وگفت: همیشه در حوادثی که اتفاق افتاده شاخص‌هایی که بیشتر برجسته شده میزان تخریب‌ها و مرگ و میر و مجروحیت‌هاست اما عواقب بعد از حادثه برای بازماندگان از لحاظ روانی و جسمانی که ممکن است در سال‌های بعد از حادثه تداوم یابد نادیده گرفته شده است.

میر بیگی تصریح کرد: بنابر این سازمان بهزیستی در توجه به شاخص‌های بعد از بلایای طبیعی به اجرای طرح محب در سراسر کشور پرداخته و با مداخلات و مشاوره‌های لازم برای رفع و کمتر شدن مشکلات و مسائل روانی و روحی بازماندگان بعد از حادثه وارد عمل شده است.

وی افزود: به هرحال آرام سازی بعد از روز حادثه و ارائه خدمات روانشناختی به مردم منطقه که البته بستگی به ابعاد حادثه نیز دارد بسیار حائز اهمیت است زیرا اثرات نامطلوب روانی برای بازماندگان به دلیل طی نشدن مراسم و مراحل سوگواری در ذهن و یادشان باقی خواهد ماند.

میربیگی، شبکه محب را، طرح خدمات مشاوره ای و حمایتهای روانی- اجتماعی در بلایای طبیعی بیان کرد و گفت: این طرح با تأکید بر توانمندسازی اجتماعات محلی، به منظور پیشگیری و کاهش بروز مشکلات روانی- اجتماعی در بلایای طبیعی اجرا می شود.

رسالت اصلی معاونت توسعه پیشگیری بهزیستی، فرهنگ سازی است

مدیر کل بهزیستی استان سمنان نیز در این جلسه؛ وجه تسمیه طرح محب و بارش افکار را، برقراری حس نوع دوستی، الفت و انسان دوستی عنوان کرد و افزود: رسالت اصلی معاونت توسعه پیشگیری بهزیستی، فرهنگ سازی است.

حجت الاسلام علی پهلوان پرهیز از موازی کاری بهزیستی را در کنار نهادهای همکار و سازمان های ذیربط مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: مدیران، کارشناسان و مسئولان بهزیستی در هنگام بروز بلایای طبیعی و پس از آن، با حساسیت بیشتری آن را دنبال می کنند.IMG16510606

وی برقراری این طرح را به دنبال فرهنگ سازی، تلنگری برای بیداری و حس نوع دوستی انسانها در عصر اطلاعات و تکنولوژی دانست و افزود: طرح محب با نیات انسان دوستانه و خیرخواهانه به منظور خدمت به آحاد مردم جامعه به خصوص قشر نیازمند و در معرض آسیب صورت می گیرد.

“محب” طرحی اجتماع محور است

مدیر کل بهزیستی استان سمنان گفت: این طرح با پشتوانه علمی و آموزش کارشناسان مجرب، موجب پیدایش پیوست فرهنگی، ساماندهی امور و برقراری زندگی سالم و بدون دغدغه در محیط های آسیب دیده پس از وقوع حادثه می شود.

پهلوان این طرح را طرحی اجتماع‌محور دانست و اظهار داشت: به اعتقاد همگان در بروز حادثه یا واقعه، نخستین کسانی که قبل از رسیدن نیروهای امدادی و سایر ارگان‌ها به یکدیگر کمک می‌کنند مردم همان منطقه یا محل هستند بنابراین توانمندسازی آن‌ها هدف اصلی در اجرای این طرح است.

وی با بیان اینکه اجرای این طرح در دو بخش دولتی و غیر دولتی صورت می‌گیرد، تصریح کرد: بخش دولتی در واقع همان ساختار فرماندهی و مدیریت حادثه است و در سازمان بهزیستی مستقر شده و شکل گرفته که شامل مدیریت و فرماندهی حادثه است.

مدیر کل بهزیستی استان سمنان اضافه کرد: بخش دیگری که با عنوان گروه‌های فوریتی شامل روانشناسان و مددکاران اجتماعی و روانپزشکان در راستای ارائه خدمات عمومی و تخصصی به تمام مردم کشور است وجود دارد.

پهلوان در خاتمه ادامه داد: در این بخش کمک‌های اولیه روانشناختی و آرام‌سازی بعد از حادثه به همراه خدمات مشاوره انجام می‌شود.

نشست توجیهی طرح محب با حضور کارشناسان بهزیستی شهرستانها، مؤسسات غیردولتی و اعضای تیم فوریتی طرح محب در اداره کل بهزیستی استان برگزار شد.

RelatedPost

استفاده از این مطلب با ذکر منبع بلامانع است
کلمات کلیدی این خبر:

ارسال نظر


آخرین موضوعات