باید برادرم را بکشم ،با همین قمه. او به همسر من تجاوز کرده و پسرم را با ماشین زیر گرفته است ، اصلا مادرم هم مقصر است چون برادرم را از من مخفی می کند و نمی گذارد اور را مجازات کنم .
دیگر زمان انتقام فرار رسیده اصلا مادرم را زودتر از همه مجازات می کنم بله اینجوری بهتراست صبر و گذشت هم حدی دارد، پرروها…
تعجب نکنید، خط قرمز را نمی خوانید بلکه این جمله ها تک گویی های یکی از معتادان مبتلا به مواد مخدر صنعتی است که به دلیل توهم ایجاد شده بر اثر استعمال موادموسوم به شیشه فکر می کند این اتفاق ها برای زندگی اش افتاده است در صورتی که قاتل بالقوه داستان ما نه همسر دارد نه برادری که به او خیانت کرده باشد و نه فرزندی که توسط خودرو زیر گرفته باشد .* 240 میلیون معتادسربارمردم جهان
خبرگزاری فرانسه در تازه ترین گزارش خود اعلام کرده است؛ حدود دویست و چهل میلیون نفر در سراسر جهان، مواد مخدر مصرف می کنند که از این میان، بین شانزده میلیون تا سی و نه میلیون وابستگی شدیدی به این مواد دارند و در واقع معتادند.
بر اساس این گزارش، از هر پنج مصرف کننده مواد مخدر، چهار نفر حشیش می کشند یعنی حشیش در صدر مواد مخدر مصرفی قرار دارد و از هر پنج مصرف کننده مواد مخدر چهار نفر حشیش مصرف می کنند اما این فرمول در ایران بسیار متفاوت است.
نتایج این بررسی علمی نشان می دهد؛ مخدر های صنعتی و شیمیایی شامل محرک های آمفتامین مانند قرص های اکستازی، تریاک، هروئین و کوکائین نیز در رده های بعدی این رده بندی قرار می گیرند.
* لذت به قیمت مرگ تلخ
دکتر هومن نارنجی ها ، معاون مؤسسه آموزش و پژوهش سوءمصرف و وابستگی مواد (داریوش)به گزارشگر ما می گوید: مواد مخدر صنعتی وشیمیایی موادی هستند که به دلیل سهل الوصول بودن و ارزانتر بودن نسبت به بقیه مواد سنتی لذت به قیمت مرگ تلخ را براحتی در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهند.
وی با اشاره به اینکه مواد مخدر صنعتی، کمینی دلفریب برای جوانان است می افزاید: ،کراک ، شیشه و قرص های اکستاسی از جمله مواد مخدر شیمیایی قوی هستند که قدرت تخریب کننده ای بر روح و روان افراد دارند و در بازار موادمخدر نیز بسیار رایج است ودر حال حاضر 35 درصد از مراجعه کنندگان به کلینیک های ترک اعتیاد را جوانان تشکیل می دهند و بیشترین درصد قرص های روان گردان و مواد مخدر با راهنمایی دوستان و در میهمانی های شبانه مصرف می شود.
دکتر نارنجی ها به عوارض استفاده از مواد روانگردان اشاره کرده و می گوید: مشکلات و آسیب های عصبی ، اختلالات روانی بسیار رایج، افسردگی ، اضطراب و رفتارهای پرخاشگرانه ازجمله مهم ترین اختلالات رایج در فرد مصرف کننده است. وی می افزاید: آمارها نشان می دهدکه مرگ و میر این نوع مواد نسبت به مواد سنتی بسیار بیشتر است مسئولان در نظر داشته باشند اگر زمانی هروئین با درجه خلوص پایین در بازار عرضه می شد هم اکنون کراک با درجه خلوص بالاتری در میان جوانان عرضه می شود.
وی تاکید می کند: متاسفانه گسترش مواد مخدر صنعتی و مشکلات ناشی ازآن در حوزه های اجتماعی، به معضلی اساسی برای بسیاری از کشورهای جهان به ویژه ایران -به دلیل قرارگرفتن در هلال طلایی مسیر ترانزیت، و همجواری با سرزمین تولیداین مواد مرگبار- شده است که بروز این مشکل بیانگر عملکرد بسیار ضعیف دستگاه های مسئول است.
* پیشگیری از اعتیاد الویت اصلی دولت یازدهم
این آسیب شناس اجتماعی در ادامه به الویت های کاری دولت یازدهم اشاره کرد وافزود: سپردن نهادهایی از جمله سازمان بهزیستی به متخصصان، خودداری از سیاست گذاری های سلیقه ای، سپردن کار به مردم و نهادهای مردمی و تمرکز روی برنامه های پیشگیری و کنترل باید از الویت های اصلی دولت یازدهم باشد.
کسب لذت و کنجکاوی نقطه شروع در معتاد شدن افراد است و حل مشکلات روحی ،حل مشکلات جنسی،و تحمل درد وبالاخره در دسترس بودن مواد را از دلایل معتاد شدن افراد است.
کارشناسان می گویند؛ مصرف شیشه در بین جوانان و زنان افزایش یافته و در بلند مدت سبب آسیب جدی به مغز، توهم و هذیان، پرخاشگری، افسردگی، سوء ظن و بدگمانی می شود. به دلیل همین رفتارهای سوء ظن گونه خانواده های زیادی متلاشی شده اند.
در حال حاضر به سبب اثرات مخربی که شیشه روی خلق و خو و شخصیت فرد مصرف کننده بر جای می گذارد، بسیاری از تخت های بیمارستان های روانی را مصرف کنندگان شیشه پر کرده اندآنهابه دلیل از دست دادن تعادل روانی و عقلی خود اقدام به رفتارهای پرخطر جنسی می زنند که زمینه ساز بیماری های خطرناکی چون هپاتیت، ایدز می شود.
* 1700 نوع مواد مخدر صنعتی برای تخریب جوانان
دکتر فرید براتیسده مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی در گفتوگو با گزارشگر ما می گوید : آلودهکردن جوانان از برنامه تهاجمی دشمن است و فقط سودآوری برای سوداگران مطرح نیست چون با گسترش فراگیر موادمخدر صنعتی در جامعه این کار نوعی برنامه تهاجمی نرم برای آلودهکردن جوانان ایران است.
این مقام سازمان بهزیستی متذکر می شود: امروزه بیش از 1700 نوع مواد مخدر صنعتی، پنهانی فروخته می رسد که ازجمله میتوان ” کراک”، “شیشه”، “کریستال”، “قرصهای روان گردان”، “اکستازی” را نام بردکه تبعات اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی ناشی از مصرف این مواد موجب تهدید نسل جوان کشور شده است.
به گفته براتیسده درمان اعتیاد به این گونه مواد به شیوههای درمان قدیمی جوابگو نیست و باید در این خصوص اطلاع رسانی شود تا مردم نسبت به این امر آگاه شوند.
وی می افزاید:آگاه سازی و پیشگیری از اعتیاد بر اساس آموزههای دینی در پیشگیری و درمان اعتیاد بسیار اهمیت دارد وباید در این زمینه خانواده ه ا نهادهای حمایتی و بهداشتی را یاری کنند.
نشست تخصصی در ارتباط با کاهش آسیبهای اجتماعی و نشست تخصصی در ارتباط با مسئولیت و تعهدات اجتماعی دستگاههای مختلف در ارتباط با موضوع اعتیاد از جمله برنامههای این سازمان در همایش مددکاران رسانهای است که در استان تهران برگزار میشود.
* نشئه در زندگی نه در مواد مخدر
محمدصادق فتحالهی دبیر اجرایی مراسم سالروز مبارزه با مواد مخدر در این باره به خبرنگاران می گوید: مواد مخدر پدیدهای پیچیده است که مقابله پلیسی، قضائی و امنیتی، ونهادهای اجتماعی، فرهنگی، آموزشی و درمانی را می طلبد برای همین سازمان ملل متحد به منظور نمادسازی جهانی برای مبارزه، شعار امسال را «نشاط زندگی را در سلامتی جستجو کن نه در مواد مخدر» عنوان کرده است.
وی در ادامه، به تشریح برنامههای ویژه ستاد به مناسبت سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر پرداخته ومی گوید: امسال نیز همزمان با سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر، امحای صد تن مواد مخدر و روانگردان به طور همزمان در تهران و 16 استان کشورجزو برنامه های ستاد است .
دبیر اجرایی مراسم سالروز مبارزه با مواد مخدرکشور، تهیه برنامههای تلویزیونی برای آگاهسازی افراد جامعه ،مانور سگهای موادیاب،برپایی نمایشگاههای دستاوردهای سازمانهای مردمنهاد فعال در حوزههای درمان و پیشگیری اعتیاد،برگزاری سمینار ،کارگاهها و برنامههای آموزشی، ارائه نرمافزارها و بستههای مهارتآموزی را از دیگر برنامههای ستاد به مناسبت هفته جهانی مبارزه با مواد مخدر ذکر کردو افزود :همواره آماده دریافت گزارشهای مردمی برای مقابله با معضل مواد مخدر هستیم.
*جوانان و بخصوص زنان در باتلاق اعتیاد
در همین رابطه مجید ابهری آسیب شناس و متخصص علوم رفتاری 80 درصد از آسیب های اجتماعی را ریشه در سیاست زدگی نهاد های مسئول عنوان کرد ه و اضافه می کند: مافیای مواد مخدر در راستای جنگ نرم جوانان کشور را هدف قرار داده واعتیاد و تنوع مواد مخدر، ونیزتغییر الگوی مصرف از مواد مخدر سنتی به مواد مخدر صنعتی باعث شده تا بسیاری از جوانان و زنان در باتلاق اعتیاد سقوط کنند.
به گفته این عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران سیاست زدگی دستگاههای مسئول آنها را از وظیفه حمایتی و پیشگیری باز داشته است و ضعف آموزش و پیشگیری باعث شده روزانه تعدادی از نوجوانان و جوانان به سیگار، قلیان، مواد مخدر آلوده شوند واین آسیبهای اجتماعی به عنوان اصلی ترین چالش خانوادهها و مسئولان مطرح شده است.
ابهری از سرمایه گذاری موساد و سیا، ضعف مدیریت نهاد های پیگیر و سیاستزدگی مسئولان فرهنگی، به عنوان علل پیچیدهتر شدن آسیبهای اجتماعی نام برده و تاکید می کند: این سرمایه گذاری دشمن و بی تفاوتی دولت عامل تشدید آسیبهای اجتماعی است واعتیاد،فقر، بیکاری و گرانی عامل تشدید ناهنجاری های اجتماعی زیادی شده است.