رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران از صدور مجوز به عنوان مددکار اجتماعی برای معتادان بهبود یافته انتقاد کرد و گفت: این افراد تخصص و مهارت ندارند و از دانش کافی نیز برخوردار نیستند به همین دلیل نباید به عنوان مددکار اجتماعی فعالیت کنند.
سید حسن موسوی چلک در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: یکی از موضوعاتی که ما را نگران می کند این است که در مراکز غیر دولتی ترک اعتیاد افراد بعد از ترک، پس از گذراندن دوره های کوتاه مدت چند روزه کارت مددکار اجتماعی دریافت می کنند و می توانند به عنوان مددکار در این مراکز فعالیت کنند در حالیکه صدور مجوز و کارت به عنوان مددکار اجتماعی برای معتادان بهبود یافته از سوی برخی سازمانها اشتباه است.
وی با اشاره به اینکه مددکاری اجتماعی یک حرفه تخصصی است، گفت: افرادی که قصد فعالیت در این حوزه را دارند باید رشته مرتبط را بگذرانند و از تخصص کافی برخوردار باشند و همچنین قوانین و ساختار و منابع را بشناسند.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران تاکید کرد: افراد بهبود یافته با مدرک، مددکار اجتماعی نیستند و به عنوان افرادی هستند که می خواهند به سایرین در مراکز ترک اعتیاد کمک کنند بنابراین باید به جای مددکار اجتماعی مددیار ، همیار و یا یاور خوانده شوند.
وی با اشاره به اینکه سازمانهای صادر کننده مجوز مددکار اجتماعی باید در دستورالعملهای خود بازنگری کنند گفت: سازمانهایی مانند بهزیستی که این کارت را صادر می کنند باید عنوان مددکار را حذف کنند.
به گفته موسوی، در انجمن مددکاران اجتماعی ایران حاضریم در سراسر کشور نیروهای مورد نیاز مددکار اجتماعی متخصص مراکز و سازمانها را تامین کنیم و آمادگی خود را برای کمک به کمپهای ترک اعتیاد اعلام می کنیم.
وی اظهار داشت: هر فردی که می خواهد کار خیر انجام دهد مددکار اجتماعی نیست. مددکاری احتماعی تعریف مشخص و خاص خود را دارد؛ زمان کار سنتی در حوزه مددکاری گذشته و و درحال حاضر دوره تحول و مددکاری نوین است.بنابراین از سازمانهای مرتبط انتظار داریم که در جهت تقویت مددکاری اجتماعی از مددکاران متخصص استفاده کنند بطوریکه حضور آنان می تواند کیفیت کار مراکز را نیز افزایش دهد.
خیلی غریب و خیلی عجیب نیست !!هنوز آسیبهای اجتماعی در کشورمان جدی گرفته نشده و بقول سید عزیز، موسوی چلک آژیرهای خطر چنانکه باید بکار نیفتاده اند. پس در مبارزه با آسیبهایی که به چشم نمی آید و دیده نمی شود ، هر کسی می تواند وارد شود و هر جوری دوست داشت به درمان بپردازد. حتی اگر خود آسیب دیده باشد. متاسف و متاثرم از مسئولی که مجوز مددکاری را برای معتادی صادر می کند که چند صباحی است پاک است!!! راستی پیشنهادم اینست که مسئولین محترممان کار را گسترش بدهند فرضا برای دوستان اراذل و اوباش چاقو کشی که توبه کرده و آزاد شده اند کارت جراحی صادر فرمایند تا در اتاق عمل از تخصصشان استفاده کنیم!!! خیلی که بی ربط نبود ؟
سلام استاد.برای مددکاران بیکاری مثل من که به هر مرکز ترک اعتیادی هم که میرم میگن نیاز به مددکار نداریم فرصت خوبیه.رفتن به سمت اعتیاد و بعد هم ترک کردن.اینجوری حتما کار گیرم میاد.تازه خیلی هم موفق میشم.علم مددکاری به علاوه اینکه خودم مستقیما درگیر اعتیاد بودم و تجربه.
از بهزیستی ممنونم که باعث زنده کردن دوباره خلاقیت در من شد!!!!!!
یادم رفت بگم که از عشق و علاقه ای که به این رشته داشتم واقعا پشیمونم.رشته ای که تکلیف اسمش هنوز مشخص نیست و مددکاری اجتماعی ,خدمات اجتماعی رو قبول نداره و بلعکس باید تا اخر وضعیتش رو خوند.با مشکلات و در سن بالا ,علاقه به این رشته رو باید ندید می گرفتم.
سلام عرض میکنم خدمت تمامی مددکاران عزیز، من یکی از فارغ التحصیلان رشته مددکاری هستم، با اینکه اساتید بزرگی داشتم بازم تو موقعیت کاری دچار مکشکل میشم و گاهی اوقات نمیدونم چیکار کنم. نمیدونم این کسایی که بهبود یافتن بدون هیچ تخضض و مهارتی چطوری میخوان مددکاری کنن. در ضمن من بیشتر با مددکاری توی بهزیستی آشنایی دارم اگه میشه یکم درباره مددکاری تو بیمارستان هم بگین.