کد خبر: 7575 | تاریخ انتشار: ۶:۴۲:۱۹ - یکشنبه ۳ شهر ۱۳۹۲ | بدون نظر | |

بازگشت استادان بازنشسته به دانشگاه‌ها

این‌که در دانشگاه‌های معمولی، تفکیک جنسیتی کنیم، این را من امری غیر‌عادی می‌دانم، چرا که هم هزینه‌های فرهنگی دارد و هم هزینه‌های اقتصادی اما با این وجود با این‌که این امر در چند دانشگاه اجرا شده، این مسأله قابل بررسی است

دانشگاه

سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: استادانی که برخلاف مقررات بازنشسته شده‌اند می‌توانند به دانشگاه‌ها برگردند. دکتر جعفر توفیقی با اعلام این خبر اظهار کرد: استادان بازنشسته اگر احساس می‌کنند که برخلاف ضوابط و مقررات بازنشسته شده‌اند و می‌توانند به دانشگاه‌ها بازگردند و اگر در روند بازنشستگی آن‌ها خلاف یا اشتباهی صورت گرفته این امر قابل تجدید نظر است. سرپرست وزارت علوم اظهار داشت: برنامه‌های آتی این وزارتخانه برپایه پنج سند بالادستی برای بیش از ۴ میلیون دانشجو تدوین شده‌است.

دکتر توفیقی درباره جزئیات این برنامه‌ها گفت: رویکرد برنامه‌‌های وزارت علوم در راستای اسناد بالادستی همچون سند چشم‌انداز ۲۰ ساله نقشه جامع علمی کشور است و بنده براساس همین اسناد بالادستی تلاش به پیاده سازی محتویات این اسناد خواهم کرد منتها تلاشی که ‌بنده خواهم کرد، با رجوع به این اسناد محورهای مهم را استخراج و اولویت بندی کردم و تا حدی با رویکردهای جدید سعی می‌کنم سرعت تحولات علمی را بیشتر کنم. وی افزود: از جمله اولویت‌های برنامه‌ها که در این اسناد ذکر شده، بحث انطباق آموزش‌ها با نیازهای بازار کار است، در حال حاضر یکی از دغدغه‌های اصلی کشور اشتغال دانش‌آموختگان دانشگاه‌است که مسأله مهمی است و باید با اولویت به آن پرداخته شود.

البته این امر به دستگاه‌های مختلفی مرتبط می‌شود. یکی از کارها بازنگری در برنامه‌های درسی، آموزشی و تطبیق بیشتر آن‌ها با نیازهای بازار کار کشور است همچنین بحث کاربردی کردن پژوهش‌ها که از محتویات این اسناد است. علاوه بر این، بحث تجاری‌سازی دستاوردهای علمی کشور و تکمیل چرخه‌تولیدات از دیگر برنامه‌ها خواهد بود. دکتر جعفر توفیقی در خصوص بازنشستگی اساتید نیز گفت: بازنشستگی یک امر اداری است و معمولاً بر‌اساس ضوابط و آئین‌نامه می‌تواند اتفاق بیفتد؛ چه این مسأله در دانشگاه داخل و چه در دانشگاه خارج از کشور معمول و مرسوم است که اساتید بازنشسته نیز می‌توانند به دانشگاه‌ها برگردند و خدمت کنند و اگر در روند بازنشستگی احساس می‌شود که شخصی بر‌خلاف مقررات بازنشسته شده، قابل تجدید‌نظر است و افراد می‌توانند به دانشگاه‌ها مراجعه کنند و اگر خلافی در روند بازنشستگی آن‌ها صورت گرفته، قابل تجدید‌نظر است. وی همچنین در خصوص برنامه وزارت علوم درباره دانشگاه‌های تک‌جنسیتی و همچنین تفکیک جنسیتی اظهار داشت: در این مورد دو بحث است؛ یکی دانشگاه‌های تک‌جنسیتی و دیگری تفکیک جنسیتی.

دانشگاه‌های تک‌جنسیتی در بسیاری از کشورها معمول است، برای این که مردم بتوانند قدرت انتخاب داشته باشند. اگر خواهران علاقه‌مند باشند در دانشگاه‌های تک‌جنسیتی تحصیل کنند این امر می‌تواند در کشور فراهم شود. به نظر من در خصوص دانشگاه تک‌جنسیتی مانعی نیست و می‌تواند فعال باشد، اما این‌که در دانشگاه‌های معمولی، تفکیک جنسیتی کنیم، این را من امری غیر‌عادی می‌دانم، چرا که هم هزینه‌های فرهنگی دارد و هم هزینه‌های اقتصادی اما با این وجود با این‌که این امر در چند دانشگاه اجرا شده، این مسأله قابل بررسی است و باید به کمک دانشگاهیان بررسی و تجدید‌نظر کنیم اما در مجموع بنده معتقدم این تجربه نمی‌تواند تجربه موفقی باشد.

وی همچنین درخصوص دانشجویان ستاره‌دار گفت: ما این مسأله را بررسی می‌کنیم و تلاش خواهیم کرد که این بحث ستاره‌دار شدن دانشجویان را در نظام آموزش عالی کشور نداشته باشیم و همه دانشجویان بتوانند با آرامش خاطر براساس قوانین دانشگاه با آرامش تحصیل کنند. دکتر توفیقی درخصوص تعامل وزارت علوم با دانشگاه آزاد نیز اظهار داشت: قطعاً این یک محور مهم خواهد بود. دانشگاه آزاد یک فرصت برای کشور است و خدمات بسیار ارزنده‌ای انجام داده و نیمی از دانشجویان کشور در این دانشگاه هستند. از این رو باید حتماً حمایت شوند و ارتباط وزارت علوم با این دانشگاه بسیار کلیدی است.

استفاده از این مطلب با ذکر منبع بلامانع است
کلمات کلیدی این خبر:

ارسال نظر


آخرین موضوعات