هفتمین همایش دانش اعتیاد، بیستم تا بیست و دوم شهریور ماه جاری در سالن همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار میشود.
دکتر علی فرهودیان، دبیر علمی همایش، در گفتوگو با خبرنگار علمی ایسنا، در تبیین جزئیات و ضرورت برگزاری این همایش، اعتیاد را دغدغه بزرگ جامعه امروز دانست و با اشاره به این که پیشگیری و درمان اعتیاد، دانش بینرشتهیی است که از حوزههای انتظامی گرفته تا مددکاری، پرستاری، پزشکی، روانپزشکی و بسیاری از حوزههای دیگر را در برمیگیرد، افزود: ائتلاف علمی و اجرایی در بهرهگیری از دانش پیشگیری و درمان اعتیاد، از ضرورتهای برگزاری «همایش دانش اعتیاد» است.
وی پیشگیری و درمان اعتیاد را موضوعی کاملا وابسته به فرهنگ جوامع و دانشی بومی توصیف و تاکید کرد: همایش دانش اعتیاد به پژوهشگران و محققانی که مستقیما درگیر حوزه اعتیاد هستند، کمک خواهد کرد که با توجه به شیوع اعتیاد در جامعه به مهارتهای لازم در زمینه پیشگیری و درمان اعتیاد دست یابند.
دبیر علمی هفتمین همایش دانش اعتیاد، از حضور نزدیک به 1400 محقق ، پژوهشگر و متخصص در این همایش خبر داد و گفت: علاوه بر امتیاز بازآموزی مداوم این همایش برای گروههای شرکتکننده در آن، در هفتمین همایش دانش اعتیاد امتیاز مدون نیز برای پزشکان در نظر گرفته و نیز تلاش شد تا امتیاز بازآموزی برای گروه روانشناسی نیز کسب شود.
فرهودیان با اشاره به این که همایشهای پیشین دانش اعتیاد بیشتر بر علوم پایه تمرکز داشتهاند، وجه تمایز هفتمین همایش دانش اعتیاد نسبت به همایشهای پیشین را بهرهمندی از مباحث بالینی اعتیاد با محورهایی چون مددکاری در اعتیاد، پرستاری در اعتیاد، ابعاد جسمی و روانی اعتیاد، مباحث قانونی و جمعیتشناختی اعتیاد، رفتارهای جنسی اعتیاد، سوءمصرف الکل، سایر رفتارهای اعتیادآور همچون اعتیاد به قمار و اینترنت و … و نقش سازمانهای مردمنهاد در درمان اعتیاد دانست.
دبیر علمی هفتمین همایش دانش اعتیاد در ادامه به تعداد مقالات ارائه شده به این همایش اشاره کرد و گفت: حدود 800 مقاله توسط محققان و پژوهشگران به دبیرخانه همایش ارسال شده که نزدیک به 700 مقاله پذیرش شده و از این میان 250 عنوان مقاله در قالب 8 پانل و بقیه در قالب پوستر ارائه خواهند شد. همچنین 70 مقاله (سخنرانی) سفارش شده در قالب 15 پانل فوق تخصصی نیز ارائه خواهد شد.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات اعتیاد همچنین خبر داد که امسال برای دومین سال متوالی، جایزهای تحت عنوان «ایزاما» با حمایت مالی یک خیر ایرانی شامل لوح تقدیر، تندیس، و سکههای بهار آزادی به 10 مقاله برتر محققان زیر 35 سال اعطا میشود. همچنین جوایزی با حمایت سازمان بهزیستی به مقالات برتر حوزه پیشگیری از اعتیاد اهدا خواهد شد.
به گفته وی، تعدادی از پوسترهای برتر این همایش نیز معرفی و جوایزی به آنها اهدا خواهد شد.