به گزارش خبرگزاری فارس ار زنجان، فرزانه عطایی پیش از ظهر امروز در مراسم آغازین دوره راهبردها و رویکردهای طیفی و گزارش نویسی مددکاران اجتماعی اظهار داشت: گزارش نویسی مطلوب، صداقت و رازداری لازمه کار مددکاران حوزه امور اجتماعی است که با مطالعه یا جمعآوری اطلاعات، تشخیص، تدوین برنامه، اجرای برنامه، ارزیابی و پیگیریهای لازم را انجام میدهند.
وی با بیان اینکه گزارش نویسی در مددکاری اجتماعی به نوعی ثبت وقایع و تهیه مجموعهای از حقایق است، گفت: گزارشها باید به نحوی نوشته شود که هم برای نویسنده و هم مخاطب قابل درک باشد.
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان زنجان با اشاره با پالایش و تغییر تفکر مددکاران و حرکت آنها به سوی حرفهای شدن اضافه کرد: ثبت مشخصات زیستی و روانی، اجتماعی و خانوادگی مراجعه کنندگان، مشاهدات مددکاران اجتماعی، رفتارها و حالات غیر کلامی مراجعه کنندگان، ثبت مشکلات یا نیازها و برنامهها و اقدامات از اهم اصول گزارش نویسی است.
این مسئول با تاکید بر ثبت اطلاعات دقیق، صحیح و مطمئن به عنوان اهداف اصلی گزارش نویسی تصریح کرد: بلافاصله پس از انجام کار یا مشاهده رفتار مددجویان گزارش باید ثبت شود چرا که فاصله افتادن بین زمان مشاهده و زمان ثبت موجب حذف بخشی از اطلاعات از ذهن مددکار میشود.
عطایی خاطرنشان کرد: رازداری در گزارش نویسی مهم بوده و این گزارشها باید در مکانی امن نگهداری شوند چرا که حفظ حرمت و کرامت مددجویان از اصول مهمی است که همه مددکاران اجتماعی باید آن را رعایت کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 11 کلینیک مددکاری اجتماعی در سطح استان زنجان فعالیت میکنند، اذعان داشت: در این کلینیکها 34 مددکار به 2 هزار و 258 مددجو خدمات ارائه میکنند.
گفتنی است، این دوره با هدف آموزش سبک و شیوههای نوین گزارش نویسی به عنوان نخستین ابزار کار مددکاران با حضور دکتر فکرآزاد و در راستای ارتقای دانش مددکاران حوزه اجتماعی بهزیستی به مدت دو روز برگزار شد.