گفته شده است که مشاغل تخصصی و حرفه ای هر کدام مختصات و طبیعت خاصی دارند که با شناخت آنها می توان تفاوت ها و وجوه مشترک و تمایز هر کدام را از دیگری تشخیص داد . به عنوان مثال فردی که کار معلمی و آموزش را انتخاب می کند لازم است بیشتر از یک مهندس مدرن ،شکیبایی کنش و و اکنش با کودکان و نوحوانان را در انتقال مطالب درسی و تربیتی را داشته باشد ، یک پرستار می با ید تحمل بیشتری از یک متخصص فیزیک دان در شنیدن آلام و ناله بیماران را داشته باشد و یا حتی یک جراح ضرورتا به سرعت عمل و قدرت تصمیم گیری بیشتری در باز کردن شکم بیمار در مقایسه با یک پزشک متخصص پوست و مو دارد . و از این لحاظ است که در انتخاب افراد برای کسب آموزش های حرفه ای و تخصصی و نیز تایید توانمندی های و صلاحیت آنان ، علاوه بر شرایط عمومی و دانش لازم به فراخور نوع انتظارات و پیش بینی وظایف و مسئولیت های آتی برتوانایی های جسمی ، روانی و عاطفی ونیز استعداد و علائق آنان توجه و تاکید کرد .
در حرفه مددکاری اجتماعی از ویژگیهای اخلاقی یا منشهای خاص رفتارها و سلوک شخصی گفتگو می شود که آنها را ضرورت و الزام برای پرداختن به فعالیتهای مددکاری میدانند و غالبا براین اعتقاد دارند که فقدان با ضعف این فواعد پنداری و رفتاری و گفتاری موجب ناکافی در ارائه خدمات و اختلال د رجریان مشکل گشایی حتی وارد شدن آسیب و صدمه های ورانی و اجتماعی به مددجویان و افراد دارای مشکلات و معضلات خواهد شد .
به نظر می رسد که بعضی از ویژگی ها در شمار تکنیک ، فن و مهارت فرار می گیرند و بقیه را با خصوصیات خلقی ، ساختار شخصیت ،چگونگی رشد و نمو عاطفی ، اجتماعی و فرهنگی مددکاران رابطه دارند .که اولی را می توان از طریق آموزش های نظری و عملی و در شرایط خدمت با نظارت نخبه گان و فرهیختگان مددکاری ،فراهم و به برقرار ساختن روشی تا حد مقدور از طریق سنجش و اندازه گیری و تجزیه و تحلیل روانی اجتماعی داوطلبان ورود به این حرفه بررسی و تشخیص داده شود و در هر حال می باید درصدی را برای اشتباه در ازمون د رنظر گرفت که دراین موارد نیاز به تدابیر و اقدامات باز دارنده وجود دارد .
به هر روی برای اجتناب از طولانی شدن مطلب به نکاتی در زمینه اخلاق حرفه ای در مددکاری اجتماعی پرداخته می شود بدیهی است که درک بیشتر و جامع از مطلب نیاز به مراجعه به منابع داخلی و خارجی را ایجاب می کند.
منبع – وبلاگ کلیمیک مددکاری اجتماعی پونا