وب سایت تخصصی مددکاران اجتماعی– کلینیک مددکاری اجتماعی رها که طی چند سال گذشته توانسته بود عملکرد قابل قبولی در حوزه مددکاری اجتماعی از خود بر جای بگذارد متأسفانه بر طبق اخبار تعطیل شد. مجموعه ای که تحت مدیریت مددکاران اجتماعی جوان، با انگیزه و آکادمیک شروع به کار کرد اما تنها چند سال از طول عمر فعالیت آن ها نگذشت که بنا به دلایل متعددی از جمله مشکلات مالی،اداری و بعضی مسائل درون سازمانهای اجتماعی کشور اکنون به انحلال کشیده شد.
آنچه که جوهر این قلم را به نوشتن واداشت تأسف از بابت این موضوع بود که چرا می بایست شرایط به گونه ای رقم بخورد که شاهد این اتفاق باشیم؟!
در حالی که پس از ابلاغ سیاستهای کلی اصل 44 و تأکید وافر بر فرآیند خصوصی سازی بنگاه ها و موسساتانتظار می رفت و می رود که دولت و مجموعه دستگاه های تحت نظارتش از جمله سازمان بهزیستی سعی در حمایت از فعالیت بخش خصوصی کنند اما جای تأسف دارد که نه تنها این اتفاق نیافتاده است بلکه در مواقعی مشاهده شده است چوب لای چرخ بخش خصوصی گذاشته شده است!
با توجه به این موضوع که هر سال تعداد زیادی دانشجویان مددکاری اجتماعی از دانشگاه ها فارغ التحصیل می شوند و همگی آن ها در پی شغل هستند و از طرفی با توجه برهه زمانی کنونی استخدام در دستگاه های دولتی به شدت کاهش یافته است ضرورت حمایت سازمان های دولتی از بخش خصوصی بیش از پیش احساس می شود. در واقع باید گفت کلینیک های مددکاری اجتماعی فضایی هستند برای تولید اشتغال در بین مددکاران اجتماعی و جای تعجب دارد که از این پتانسیل و فرصت تولید شغلی بالقوه به خوبی حمایت نمی شود.
سازمان بهزیستی به عنوان صادر کننده مجوز کلینیک های مددکاری اجتماعی نه تنها باید نقش ناظر بر فعالیت این مراکز داشته باشد بلکه می بایست همزمان نقش حامی و مدافع حقوق آن ها را نیز داشته باشد یا اگر توانایی چنین کاری را ندارد حداقل در جهت سقوط این مراکز عمل نکند!
همچنین کانون کلینیک های مددکاری اجتماعی باید نسبت به اوضاع مراکز تحت پوشش خود هوشیار باشد و در جهت پاسخ برای چرایی تعطیلی کلینیک مددکاری اجتماعی رها برآید. تعطیلی این کلینیک یک هشدار برای مددکاران اجتماعی است. قطعاً انحلال این مراکز به ضرر جامعه مددکاری اجتماعی تمام خواهد شد چرا که اینگونه اتفاق ها روحیه یأس و ناامیدی را در بین مددکاران اجتماعی بوجود خواهد آورد. قطعاً فارغ التحصیلان جوان مددکاری اجتماعی با مشاهده از این دست اتفاق ها از تصمیم به تأسیس مجموعه ای با عنوان کلینیک مددکاری اجتماعی خواهند ترسید.
مجموعه مددکاری اجتماعی رها شامل دو کلینیک(رها و رهنما) بود که طی چند سال فعالیت مفید خود توانست خدمات مددکاری اجتماعی در سطوح فردی، گروهی و جامعه ای با همکاری سازمان های مختلفی چون بهزیستی تهران، شهرداری تهران، هلال احمر، دانشگاه ها، مترو و … به اقشار مختلف گروه های آسیب پذیر خدمات ارائه دهد.هرچند که دیگر کلینیک مددکاری اجتماعی با نام رها وجود ندارد اما باید به این مسئله مهم توجه داشت که چنانچه به سادگی از این مسئله بگذریم و در فکر چاره ای برای حمایت، انسجام و دفاع از حقوق کلینیک های مددکاری اجتماعی نباشیم این داستان به همین جا ختم نخواهد شد.
امیر مغنی باشی/مددکار اجتماعی
با سلام و تقدیر از مقاله زیبای جناب مغنی باشی
به نظر وضعیت کلینیکهای موجود نیز بهتر از کلینیکهای تعطیل شده نیست در برخی موارد دخالتهای سلیقه ای برخی مسئولین میانی و کارشناسان ناظر نتنها کلینیکها را از مسیر ارائه تخصصی مددکاری اجتماعی و مبانی تعریف شده خارج نموده است بلکه گاها موجودیت کلینیکها را از حالت فعال و پویا به حالت وابسته و مرده تغییر داده است
در یک ساختار سازمانی سالم اگر مشکلی پیش بیاید قاعدتا آن مشکل در سیستم تعریف شده خود و توسط مسئول مستقیم پیگیری و حل می گردد. اما در ساختار بیمار گونه ، سنتی و غیر تخصصی نه تنها چنین نمی شود بلکه مشکل در گردابی از سردر گمی ها به بیراهه کشیده مشود و نه تنها حل نمی گردد بلکه مشکلات جدیدی زائیده می گردد!! لاجرم راهی که می ماند پناه بردن به سرسلسله سازمان است تا شاید حل شود . همکاران مستحضر باشند امروز دوشنبه ۱/۲/۹۳ ساعت ۱۲ ظهر به امید ممانعت از تعطیلی کلینیک رها بر اساس زمینه هایی که بستر ساز این مشکل شده بود به دفتر آقای دکتر هاشمی ریاست محترم بهزیستی مراجعه و مطلب را به شکل مکتوب جهت رسیدگی قاطعانه و عادلانه تقدیم ایشان نمودم. عادلانه از این نظر گفتم که اگر دوستان وقایعی که باعث این حادثه شوم !!! شده و یا می شود را بدانند بر مظلومیت کلینیک رها و سایر کلینیکهایی که با همین شیوه مورد آزار قرار می گیرند را تایید خواهند نمود. با بصیرت منتظر نتیجه می مانیم.
جبارزاده – مددکار اجتماعی
باعث تاسفه کلینیک خوبی بود سایتشم بسیارعالی بود،به نظرم تاوقتی رییس سازمان یعنی آقای هاشمی عوض نشه همین آش و کاسه خواهد بود درشهرستانها هم همه منتظر تغییرات هستن فقط معلوم نیست رییس سازمان چه … داره که همه رفتن جز سازمان بهزیستی
واقعا حیف شد کلینیک خوبی بود ، هرچند مدت ها پیش من به مدیرانش گفته بودم کار با سازمان بهزیستی عاقبت خوبی نداره ، به هر حال براشون ارزوی موفقیت و توفیق میکنم .
انحلال کلینیک مددکاری اجتماعی رها، یکی از فعال ترین و کارآمدترین کلینیک های مددکاری
زخم بزرگی است بر پیکره ی جامعه ی مددکاران ایران، دریغ که با وجود تبلیغات زیاد حمایت از بخش خصوصی تنها کارشکنی ها و سنگ اندازی های بخش دولتی نصیب کلینیک ها می شود.آرزوی ما آینده ای درخشان برای مدیران کلینیک رها و سایر مددکاران ایرانی است.
امیدوارم همه ما بتوانیم در مقابل زیاده خواهی ها و بی نظمی ها………… بایستیم و تن به هر خفتی ندهیم
با سلام
واقعا جای تاسف است که کلینیک مددکاری اجتماعی رها تعطیل شود!!!کلینیکی که اینقدر در عرصه مددکاری فعال بود.امید است که به زودی این مشکل برطرف گردد.
سلام دوستان
با نظرات تمامی شما عزیزان موافقم.
منم با کادر کلینیک رها اشناییت داشتم وبرای جامعه احساس تاسف می کنم نه برای دوستان رهایی.
ولی من واقعا موندم داره چه به سر این رشته میاد. از یه طرف افرایش تعداد فارغ التحصیلان (دولتی و پیام نور و دانشگاه آزاد و علمی -کاربردی) از یه طرف منحل کردن کلینیک های مددکاری.
انجمن های مددکاری یه کاری کنین(حداقل یه بیانیه)
ای که دستت می رسد کاری بکن پیش از ان کز تو نیاید هیچ کار.