یک آسیبشناس اجتماعی معتقد است با توجه به وجود آسیبهای اجتماعی در سطح جامعه، نقش مددکاران اجتماعی و یا روانشناسان و متخصصان با سابقه در مدارس بسیار مهم و ضروری است.
مصطفی فروتن در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در مورد ضرورت به کارگیری مددکاران اجتماعی در مدارس اظهار داشت: افرادی در مدارس تحت عنوان مشاور، وظیفه مشاوره دانش آموزان را برعهده دارند و بعضا ممکن است این افراد دارای مدرک کارشناسی با گرایشهای اجتماعی باشند که تا حدودی هم به آسیبهای اجتماعی و مسائلی که دانش آموزان با آنها در گیر هستند، واقفاند.
این آسیبشناس اجتماعی افزود: اما متاسفانه آنچه در اغلب مدارس به ویژه مدارس دولتی میبینیم، این است که این قبیل کارها به صورت تخصصی انجام نمیشود.
وی با اشاره به اینکه نوع و شکل بزهها و آسیبهای اجتماعی که امروزه در جامعه وجود دارد، بعضا با دو دهه گذشته متفاوت است، گفت: به طور مثال تغییر موادمخدر به ماده محرک، خود یک نوع التهاب و دردسر جدید را ایجاد میکند، لذا با توجه به این مسائل؛ نقش مددکاران اجتماعی و یا روانشناسان و متخصصان با سابقه در مدارس بسیار مهم و ضروری است.
این آسیبشناس اجتماعی با اشاره به اینکه والدین در رابطه با آسیبهای اجتماعی به اندازه کافی تخصص و تبحر ندارند، گفت: والدین زمانی که فرزندان خود را به مراکز آموزش میفرستند، این توقع را دارند که فرزندانشان آموزشهای مورد نیاز را از طریق مدرسه فرا بگیرند.
فروتن بر لزوم استفاده از متخصصان باتجربه برای ارائه مشاوره به دانش آموزان در مدارس تاکید کرد و افزود: مددکاران اجتماعی و یا روانشناسانی که تجربه رویارویی و حل آسیبهای اجتماعی را دارند، باآگاهی که دارند میتوانند، در کنار خانوادهها به امر تعلیم و تربیت دانش آموزان اهتمام کنند.
با سلام.من از سال ۸۷ که مددکاری میخونم والانم ارشدم داره تموم میشه هی دارن میگن مددکاری میخواد نظام بشه ،تو مدارس اجباری بشه نمیدونم خیلی چیزای دیگه که تو عمل ذره ای حرکت نیست .این همه بیمارستان تو ایران است اگه مسئولان مددکاری فقط میتونستن تو وزارت بهداشت مددکاری رو جا بندازن باز خوب بود که اونم نتونستن.منو با مدرک ارشد تو طرح بیمارستانم تو بدترین جاها استفاده میکردن در کنار زیر دیپلمه ها ،اینه ارزش مددکاری که اینهمه میگین واقعا متاسفم فقط همش بولوف زدن و تو عمل هیچی وجود نداره.اگه میخواین اشتغالزایی و نظام بمثال بزنین برین نظام پرستاری رو ببینین که واسه فارغ التحصیلاش چیکارا میکنه
شما خودت برای اینکه نظام مددکاری ایجاد بشه چه کردی؟
الان فقط رئیس انجمن مددکاران اجتماعی داره تنهایی سعی می کنه هم کار مددکاری کنه، هم سیاستگذاری کنه، هم لابی کنه، همه هم وایستادن یا تشویق می کنن یا غر می زنن.
خب یه گروه دیگه هم بره کمک کنه. پرستارا اگه نظام درست کردن و قوی شدند برای اینه که کلی مدیر که پرستاری خوندند توی کشور داریم که مدیران میانی و بالاتر اند. الان غیر از یه نفر، هیچ کس دیگه از سطح کارشناس مسئول بالاتر داریم؟ یکی دو نفر دیگه هم هستند که فقط دارند سعی میکنند مدیر جزئ باقی بمونن و پاشون روی پوست خربزه است. اگر هم کسانی رفتن بالا، ترجیح می دن خودشون رو بچسبون به حرفه های دیگه که در پناه اونها بتونن میزشون رو حفظ کنند. بقیه هم که یا استادن که قدرتی ندارند یا هم که کارشناس دون پایه اند. قدرتی ندارند. اگه حرف بزنن با ….. پرتشون می کنن بیرون و از نون خوردن میفتند.
باید صبر کنید تا مددکارا بتونن مدیر و وکیل بشن بعد ادعای نظام و این حرفها بکنند.
منم با نظرات این دوستمون موافقم خب وقتی که جامعه نذاره ما فعالیت کنیم وعده ای با داشتن پارتی مشغول به فعالیت بشن از دست ما هیچ کاری برنمیاد متاسفم واسه انجمن مددکاری که هیچ حمایتی نمیکنه فقط حرف میزنه منم در شهری که خبری از مددکاری نداشتن رفتم بیمارستان طرح گذروندم ولی بعدش بیرونم کردن چون دستم از داشتن پارتی کوتاه بود
سلام.متشکراز آقای چلک به خاطر تلاششون برای شناساندن رشته مددکاری.من باهمگی شماموافقم.به نظرمن بهتره هرمدرسه ای یک مددکارداشته باشه زیرابیشترمسائل ازدرون خانواده سرچشمه میگیرد.مددکاراجتماعی می تواندبه بازدید ازمنزل دانش اموزان برود ومشکل رااساسی حل کند امامتاسفانه ازمددکاران نه درمدرسه ونه درهیچ جای دیگر ازدانش آن ها درست استفاده نمیشه فقط بیگاری ازآن هاکشیده میشه .کاش یکم ازکشورهای خارجه یاد میگرفتیم که چطور به یک مددکاراحترام بگذرایم وهمه این ها ازکم کارکردن ماست.نگاه کنید یک باربرای روزمددکاررئیس جمهور به مددکارها روزمددکاری رو تبریک گفت ببینید نصف مردم هم اکنون اسم مددکاری روباشناخت یاد میکنند.
خوشم میاد اولش ضرورت نوشتید!جالبه اموزش و پرورش دو روزه استخدام زده هر رشته ای فکر کنید برمیداره از روزنامه نگاری گرفته تا رشته های فنی و حتی پزشکی هم برمیداره من نگا کردم گفتم حالا که مسئولا میگن ضرورت گفتم شاید مددکاری تو اول لیست باشه فارغ از اینکه تو آخر لیستم نبود.من همیشه گفتم مددکاری باید پنجاه سال بعد از این وارد رشته های دانشگاهی ایران میشد.ای کاش به جای مددکاری ادبیات که رتبه نجومی میخواد میخوندیم چون حداقل شانس شرکت تو ازمونو داشتیم